Modstander af orlov giver Frevert orlov

Louise Frevert fra Dansk Folkeparti sagde i aftes, at hun vil søge orlov fra Folketinget, fordi hun har for travlt. Men Dansk Folkeparti har tidligere stemt mod at bevilge orlov i lignende sager.

Louise Frevert har søgt orlov fra Folketinget. (© DR)

Louise Frevert fra Dansk Folkeparti besluttede i aftes at søge orlov fra Folketinget for at koncentrere sig om valget til Københavns Borgerrepræsentation. Men Dansk Folkeparti har tidligere være modstander af at give folketingsmedlemmer orlov, uden at de har haft en meget god grund.

I 1999 stemte partiet imod at bevilge det Konservative folketingsmedlem Jens Heimburger orlov. Jens Heimburger var kommet på kant med den konservative partiledelse og var blevet truet med eksklusion. Han søgte derefter orlov af personlige årsager.

Fedter interne problemer af på Folketinget

Dansk Folkepartis medlem af Folketingets præsidium Poul Nødgaard mente ikke, at Jens Heimburger opfyldte betingelserne for at få orlov, skriver Ritzaus Bureau.

- Reelt er der jo tale om, at et parti fedter sine interne problemer af på Folketinget, skrev Poul Nødgaard dengang i et læserbrev i Jyllands-Posten.

Louise Frevert har i den sidste uge været i modvind efter en række kraftige udfald mod muslimer i Danmark. Hun har begrundet sin orlov med, at hun har haft for travlt med tre ordførerskaber i folketingsgruppen og en plads i Københavns Borgerrepræsentation.

FacebookTwitter