Mødeaktivitet fortsætter: Venstrebagland diskuterer Løkke og Jensens fremtid i hele landet

Venstres tillidsfolk i Nordjylland ville hverken udtrykke støtte til ledelsen eller mangel på samme efter et møde i går.

Hvem skal stå i spidsen for Venstre? Det er til diskussion i partiets bagland i disse dage. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

- Venstre har en rigtig stærk ledelse, og de er klar til at genvinde nøglerne til Statsministeriet.

Cirka sådan lyder det igen og igen fra Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen, når han bliver spurgt til den nuværende krise i Venstre.

Men det ulmer i Venstre.

Flere i partiets bagland har åbent sat spørgsmålstegn ved, om partiets ledelse i skikkelse af formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen skal fortsætte på posterne, og diskussionen om den fremtidige ledelse kører nu på fuldt blus.

Den diskussion bliver i disse dage blandt andet taget på møder, hvor formændene for partiets kommuneforeninger mødes i de regionale partiorganisationer op til Venstres hovedbestyrelsesmøde i slutningen af næste uge.

I denne uge har der været møde i Region Hovedstaden, og i går mødtes kommuneforeningsformændene i Region Nordjylland.

Og her blev spørgsmålet om ledelsen også drøftet.

Det bekræftede Pernille Roth, formand for bestyrelsen i Venstre i Region Nordjylland, både før og efter et flere timer langt møde i Aabybro i går.

- Jeg tænker, at folk har brug for at snakke om det. Men det er ikke derfor, vi holder møde. Det gør vi altid inden hovedbestyrelsesmødet.

- Jeg håber, der snart kommer ro på. Det er vist det eneste, jeg har lyst til at dele her, sagde hun.

Pernille Roth ville ikke ud med, hvad konklusionen på gårsdagens møde var.

'Træls situation'

Efter mødet ville hun ikke kommentere, om der var stemning for, at partiets ledelse skal fortsætte - og dermed kom der altså ingen støtteerklæring til Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen:

- Det har jeg ingen kommentarer til. Stemningen har været god, men der er ingen kommentarer til, hvad konklusionen er.

- Situationen er sådan, at vi skal have et hovedbestyrelsesmøde 31. august, og der håber jeg, der kommer ro på tingene.

Inden mødet sagde Lone Sondrup, der er gruppeformand i regionsrådet i Region Nordjylland for Venstre, at partiets ledelse kommer til diskussion på hovedbestyrelsesmødet i næste uge, og at det derfor også fylder en del i baglandet lige nu.

- Venstre er i en rigtig træls situation, og vi skal i hvert fald finde en løsning på en eller anden måde.

Er situationen holdbar?

- Det ved jeg ikke, om den er, sagde hun.

Lone Sondrup håber, der snart kommer styr på situationen i Venstre.

Det er normalt, at Venstres bagland holder denne type møder op til et møde i partiets hovedbestyrelse. Men netop diskussionen om partiets ledelse fylder denne gang meget.

Møderne fortsætter

I aften er der et lignende møde i Region Syddanmark som optakt til hovedbestyrelsesmødet i Venstre i næste uge. Et hovedbestyrelsesmøde, der måske kan blive afgørende for Lars Løkke Rasmussens og Kristian Jensens fremtid i partiet.

Svend Møller Mortensen, der er medlem af Venstres hovedbestyrelse og kommuneforeningsformand i Skanderborg, luftede allede i tirsdags sin utilfredshed med den nuværende ledelse og opfordrede dem til at gå af.

- De er nødt til at gå af begge to, så vi kan få et reelt valg. Det er to dygtige folk, og de må gerne stille op igen.

- Men der skal være mulighed for et reelt valg, og det har vi ikke haft i et stykke tid. Nu er der brug for et reelt valg, så vi kan få luften renset, siger Svend Møller Sørensen.

Også tidligere forsvarsminister og folketingsmedlem i Venstre Carl Holst har haft de store ord fremme, når det gælder fremtiden for partiet. I programmet Slotsholmen på P1 sammenlignede han for en uge siden ledelsen i partiet med en ko, der har fået mund- og klovsyge.

En sygdom, hvor den eneste kur er at slå hele besætningen ihjel.

Tidligere forsvarsminister Carl Holst har i sin bog, ”Carl – Prisen for et liv i politik”, beskrevet det nuværende Venstre, som en dysfunktionel familie, hvor medlemmerne ikke passer på hinanden (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

- Hvis de ikke får stoppet de stridigheder, der er blandt ledelsen i Venstre, så bliver man nødt til at erkende, at den ene part ikke kan vinde over den anden, men at der skal ryddes op, som man gør med mund- og klovsyge.

- Det er nødvendigt at sige, at enten finder I ud af det, eller også skal der altså en ny besætning til - en ny ledelse, sagde Carl Holst.

Facebook
Twitter