Möger: Kun skattelettelser til folk i arbejde

Skattereformen skal især gavne de "hårdtarbejde lønmodtagere" mener skatteminister Thor Möger Pedersen.

Kun folk i arbejde skal have skattelettelser.

Sådan lyder udmeldingen i dag fra skatteminister Thor Möger Pedersen onsdag som optakt til de kommende forhandlinger om en ny skattereform.

Skattereformen skal nemlig især gavne de "hårdtarbejdende lønmodtagere", som smører leverpostejsmadder og tager søndagsvagter, mener han.

- Det er vigtigt for regeringen at sænke skatten på løn og vise en klar anerkendelse af hårdtarbejdende lønmodtagere som industriansatte, sosu-assistenter og sygeplejersker, siger han til DR.

Det skal kunne betale sig

Målet er at det i højere grad skal kunne betale sig at arbejde i stedet for at være på overførselsindkomst, så derfor skal man ikke forvente en skattelettelse hvis man er på kontanthjælp eller SU, siger Thor Möger Pedersen.

Enhedslisten vil dog ikke lægge stemmer til en skattereform der kun giver skattelettelser til folk i arbejde, siger skatteordfører Frank Aaen.

- Der må han gå til højrefløjen, men det tror jeg kun, at der kommer en katastrofe ud af, siger han.

- Så vi er stadig klar til at forhandle, men det skal være en social retfærdig reform, hvor både folk med lave lønindkomster, folk uden arbejde og folk på pension også får en lettelse.

Afskaffede fattigydelser er nok

Skatteminister Thor Möger Pedersen afviser, at han negligerer de fattigste.

- Regeringen har afskaffet de meget lave ydelser, der fastholdt mennesker i fattigdom, og det er vi stolte af.

Men den køber Frank Aaen ikke.

- Det er noget snik-snak. Det var en reform som gjorde at nogle få tusinder slap for fattigdomsydelser, men det er ikke noget, der har gavnet almindelige borgere på dagpenge, kontanthjælp eller pensionister. De er blevet snydt hver eneste gang, siger han.

Facebook
Twitter