Morten Helveg gør politisk comeback

Det tidligere folketingsmedlem Morten Helveg bekræfter, at han stiller op til EU-Parlamentet for de radikale.

Morten Helveg gør politisk comebak. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Den tidligere radikale folketingspolitiker Morten Helveg Petersen vil være partiets spidskandidat ved næste års valg til Europa-Parlamentet.

- Jeg har tænkt over det, og jeg stiller op i Københavns Omegn, og håber på at blive kandidat der. Og så arbejder jeg på at blive partiets spidskandidat derefter, siger Morten Helveg Petersen til Politiken.dk.

Morten Helveg Petersen skal formelt vælges på et opstillingsmøde i Københavns Omegns Storkreds 7. maj. Herefter skal partiets hovedbestyrelse prioritere de opstillede kandidater.

Indtil videre ingen modkandidater

Den endelige udpegelse af den radikale spidskandidat til europaparlamentsvalget finder først sted på de radikales landsmøde i september.

Ifølge Politikens oplysninger er der indtil videre ingen modkandidater til Morten Helveg Petersen i storkredsen.

De radikale mistede deres ene mand i Europa-Parlamentet i 2009. Nu er målet at Morten Helveg skal genvinde pladsen i Bruxelles.

Blev direktør

- Jeg tror på, der er plads til et parti, der grundlæggende er EU-begejstrede. Og succeskriteriet er, at vi vinder et mandat. Kan vi vinde flere, er det fantastisk, men succeskriteriet er radikal repræsentation i Europa-Parlamentet.

Tilbage i 2009 valgte Morten Helveg Petersen at lægge dansk politik på hylden, kort efter at han havde tabt en afgørende kampafstemning om at blive næstformand i den radikale folketingsgruppe.

Livet i den politiske verden blev skiftet ud med direktørjob i interesseorganisationen Foreningen af Danske Interaktive Medier, FDIM. Da FDIM fusionerede med Danske Medier i 2011 blev Morten Helveg Petersen viceadministrerende direktør, og den stilling har han i sinde at beholde frem til valget.

Vil ikke i Folketinget

Den radikale politiker afviser, at hans kandidatur skal kædes sammen med snedig taktik om et senere comeback i Folketinget.

- Hvis jeg ville det, skulle jeg stille op til Folketinget og ikke til Europa-Parlamentet. Det er ikke dansk politik, der er intentionen. Det er ikke det, jeg har lyst til, siger han.

/ritzau/