Morten Messerschmidt kommer ikke hjem til Danmark

DF-profilen fortsætter i EU-Parlamentet frem for at vende tilbage til Folketinget, som mange forventede.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er "meget tilfreds" med, at Morten Messerschmidt har sagt ja til at genopstille til EU-parlamentet. (Foto: Nils Meilvang © Scanpix)

Morten Messerschmidt er elsket af mange og hadet af måske lige så mange. Alle kan de nu glæde sig over, at Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt genopstiller som EU-spidskandidat ved næste års valg til Europa-Parlamentet.

Dermed vender DF-profilen ikke tilbage til Danmark og Folketinget, som mange forventede.

Trods sin placering langt fra Christiansborg har Morten Messerschmidt været en af de mest markante DF-politikere og har kæmpet sig helt ind i indercirklen i Dansk Folkeparti.

Fortsætter med DF classic

- Jeg går glad ind i det her arbejde, idet jeg konstaterer, at der ikke bare i Danmark, men rundt omkring i alle EU's medlemslande, er en stigende skepsis og bekymring over at blive kostet rundt med af nogle folk, som vi ikke selv har stemt på, siger Messerschmidt på et pressemøde under Folkemødet.

Og vælgerne får ikke svært ved at genkende Dansk Folkepartis budskaber i valgkampen forud for EU-parlamentsvalget, lover Messerschmidt.

- De programpunkter, som jeg og Dansk Folkeparti vil lægge frem forud for næste parlamentsvalg, bliver ikke nogle store revolutionerende nyheder. Det er DF classic, siger Messerschmidt.

Formanden er meget tilfreds

Blandt DF's hovedpunkter i valgkampagnen bliver indførelsen af en social protokol, som skal dæmme op for løndumpning, et opdateret retsforbehold, som skal give mulighed for at få grænsekontrollen tilbage, og så skal EU's optagelsesforhandlinger med Tyrkiet stoppes, uddyber han.

Morten Messerschmidt var den største stemmesluger ved det seneste Europaparlamentsvalg i 2009, hvor han høstede hele 284.500 personlige stemmer. Det tal er kun overgået af tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S).

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er "meget tilfreds" med, at Morten Messerschmidt har sagt ja til at genopstille.

EU er vigtigt for DF

- På et tidspunkt skal Morten selvfølgelig tilbage i Folketinget og arbejde i folketingsgruppen, men EU er så højt prioriteret for os, at vi synes, at det er helt på sin plads, at Morten tager en tørn mere i Europaparlamentet, siger han.

Det er DF's mål at få et resultat, der ligger "så tæt som overhovedet muligt" på valgresultatet i 2009, som sikrede partiet to mandater i EU-Parlamentet, uddyber Kristian Thulesen Dahl.

Siden det seneste parlamentsvalg har EU-parlamentariker Anna Rosbach dog meldt sig ud af DF og er blevet løsgænger, så Messerschmidt er eneste medlem i parlamentet.

/ritzau/

Facebook
Twitter