Morten Østergaard om kaos ved forhandlinger: 'Man løber ikke om hjørner med os'

Radikale Venstre valgte at blive væk ved samlede regeringforhandlinger her til aften.

Radikale Venstre er glad for, at de tre andre forhandlingspartnere i rød blok her til aften er blevet enige om en klimaftale, men er til gengæld langt fra tilfreds med, at aftalen er blevet præsenteret her til aften.

Det siger Radikale Venstres politiske leder, Morten Østergaard, på et pressemøde, efter at partiet valgte ikke at dukke op til samlede regeringsforhandlinger med rød blok her til aften.

Og netop indgåelsen af delaftalen var grunden til, at partiet blev væk. Det er nemlig et brud på en aftale mellem Mette Frederiksen og Radikale Venstre, mener Morten Østergaard.

- Vi vil ikke indgå aftaler på enkelte områder, før vi er sikre på, at vi har en regering, der også kan føre det ud i livet, siger Morten Østergaard, der nævner, at der skal være enighed om blandt andet økonomien, før de vil kunne bakke op om en klimaaftale i forhandlingerne.

- Derfor meldte vi afbud til mødet. Det tager ingenting fra glæden over, at der tilsyneladende er et flertal, der nu går ind for en reduktion af CO2 med 70 procent i 2030, siger Morten Østergaard.

Han udtrykker på pressemødet skuffelse over forhandlingerne, og at der er givet håndtryk på en klimaftale.

- Man løber ikke om hjørner med os. Når vi har sagt, at vi ikke offentliggør delaftaler, så gør vi det ikke, siger han.

Grunden til De Radikales udeblivelse er, at man ønsker, at økonomien i den grønne omstilling også skal forhandles.

Partiets politiske leder slår dog fast, at de kommer til at stemme for klimaloven, når den på et tidspunkt kommer til aftstemning.

De Radikale ønsker desuden klarhed over andre punkter i forhandlingerne, som eksempelvis udlændingepolitikken, før man siger ja til delaftaler.

Morten Østergaard slår dog fast, at partiet kommer til forhandlinger hos Socialdemokratiet, næste gang de bliver inviteret.

- Vi kommer til de forhandlinger, vi bliver inviteret til. For at være ærlig, så havde vi jo regnet ud, hvad mødet i dag handlede om (i aften, red). Resultatet var kendt siden i går og skulle offentliggøres nu.

- Hvis der er realitetsforhandlinger, kommer vi selvfølgelig fortsat, siger Morten Østergaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk