Morten Østergaard: Thulesen Dahl holder dansk politik som gidsel

De radikales leder mener, at regeringen finder sig i for meget fra DF og byder sig til ved forhandlingsbordet.

Stemningen var god ved De Radikales nytårsstævne i Nyborg trods uenighederne mellem Morten Østergaard (R), Kristian Jensen (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF). (Foto: Sophia Juliane Lydolph © Scanpix)

Dansk Folkeparti holder dansk politik som gidsel, fordi partiet står fast på sit krav om udlændingestramninger før skatteaftale.

Det mener De Radikales formand, Morten Østergaard.

- Kristian Thulesen Dahl fortsætter den cirkusforestilling, vi var vidne til før jul. Alting står stille, fordi alting gøres til genstand for det integrationsstop, som Thulesen Dahl har stillet op som ultimativt krav for, at regeringen kan komme videre, siger Morten Østergaard.

Hans udtalelse kommer efter, at Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har udtalt, at han vil have sikkerhed for det, han kalder "et paradigme-skift i udlændinge-politikken" og samtidig kræver, at udlændingepolitikken bliver forhandlet på plads, før Dansk Folkeparti vil gå med til at forhandle om en skatteaftale.

- DF står alene med at kræve et integrationsstop, hvor man skal gemme flygtninge væk i lejre. De skal have lov til at have nogle ekstreme synspunkter, men det bliver helt uansvarligt, når det tages som gidsel for, at man kan lave noget som helst andet i Folketinget. Jeg synes, det er dybt uansvarligt, og jeg forstår ikke, at regeringen finder sig i det, siger Morten Østergaard.

Kristian Jensen tror på det

Finansminister Kristian Jensen (V) og Kristian Thulesen Dahl var begge gæster ved De Radikales nytårsstævne i dag i Nyborg.

Her svarede Kristian Jensen ikke direkte på kravet fra Dansk Folkeparti. Men han erkendte, at det er vigtigt at få en udlændingeaftale på plads.

Begge aftaler skal dog nok komme i hus, forsikrede finansministeren.

- På skatteområdet har vi drøftet spørgsmålene meget nøje. Vi har et klart billede af, hvordan vi finder hinanden, sagde Kristian Jensen ifølge ritzau.

- På udlændingeområdet er der mere arbejde, der skal gøres, og det er det arbejde, som Thulesen Dahl mener, at vi skal starte med.

- Jeg konstaterer, at de største knaster er på udlændingeområdet, lød det fra Venstres næstformand.

Morten Østergaard synes dog, at Kristian Thulesen Dahl slipper alt for let afsted med sine krav.

- Han er leder af det største borgerlige parti, og han må tage ansvar for, at der kan føres politik i Danmark, i stedet for at låse sig fast på ekstreme forslag. Vi har et land uden ledelse, fordi de har sat hinanden skakmat - det står helt stille, siger Morten Østergaard.

Radikale byder sig til

Den radikale leder mener, at regeringen bør kigge bredere i folketingssalen i stedet for at holde sig til Dansk Folkeparti.

- Det flertal, de har, er ikke arbejdsdygtigt. Landet kan ikke ledes, når alt står og falder med Dansk Folkepartis krav om integrationsstop. Jeg ville ønske, regeringen søgte bredt i Folketinget både med os og med andre for at få lavet en økonomisk politik, der bringer Danmark fremad, siger Morten Østergaard.

Med sine otte mandater i Folketinget får De Radikale dog svært ved alene at gøre en forskel for VLAK-regeringen. Med 53 mandater i Folketinget er regeringen afhængig af 37 mandater fra støttepartiet DF for at kunne samle de nødvendige 90 mandater.

Socialdemokratiet er Folketingets største parti med 46 mandater.

Facebook
Twitter