Morten Storm-sagen: DF og EL mistænker PET for at forskelsbehandle

Retsordførere undrer sig over PETs håndtering af Morten Storm-henvendelse.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti mistænker PET for forskelsbehandling. (© DR)

- Jeg kan godt se, det ser lidt mærkeligt ud.

Sådan siger Retsudvalgets formand, Karina Lorentzen (SF), efter det i Jyllands-Posten er kommet frem, at det tog PET hele tre uger at svare eks-agent Morten Storm, der havde henvendt sig, fordi han frygtede for sit liv.

Frygten opstod i august, da en video, hvor hvor to dansktalende islamister skyder mod billeder af blandt andre Morten Storm, begyndte at florere i medierne.

PET kontaktede selv nogle af de andre, der blev skudt til måls på, herunder Naser Khader, men først tre uger efter, at Morten Storm havde henvendt sig, svarede PET tilbage, at man ikke ville foretage sig noget.

Mistanke om forskelsbehandling

- I udgangspunktet må vi have tillid til, at PET har vurderet, at der ikke er en akut fare, men jeg synes måske, at man burde have skyndt sig lidt mere med svaret, siger Karina Lorentzen.

Enhedslisten og Dansk Folkeparti mistænker PET for forskelsbehandling, fordi Morten Storm i medierne er gået imod PET, som han tidligere har været agent for.

Ifølge Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, lader det til, at PET har været ligeglad med Morten Storm.

Justitsministeren tavs

- I forhold til det her bør der være en ligebehandling, uanset om nogle ikke synes så godt om Morten Storm. Det er dødstrusler, som han og de andre bliver udsat for, og han er tilsyneladende den eneste, der ikke hører noget fra PET, siger Peter Skaarup.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, deler bekymringen.

- Der er nogle mennesker, der har fået en bedre beskyttelse end Morten Storm, der ellers øjensynligt er udsat for præcis det samme. Man får jo desværre den mistanke, at det kunne have noget at gøre med, at Morten Storm har været whistleblower og været med til at afsløre, hvordan PET har deltaget i drab med droner, siger Pernille Skipper, der kalder PETs håndtering af sagen stærkt bekymrende.

Justitsminister Karen Hækkerup (S) har ikke ønsket at kommentere sagen.

Facebook
Twitter