Formanden for religionslærerforeningen, John Rydahl, meldte tidligere i dag ud, at de kontroversielle Muhammed-tegninger burde trykkes i folkeskolens lærebøger.
Men er det en god idé?
I skrivende stund har 461 af dr.dk's læsere blandet sig i debatten med kommentarer, og indtil videre er der en overvægt af nej-sigere.
Nej-sigerne:
Hos nej-siden mener flere, at det vil være en unødig provokation at trykke tegningerne.
- Selvfølgelig skal man ikke vise dem i folkeskolen - og slet ikke automatisk ved at trykke dem i bøgerne! Har vi ikke snart provokeret nok?! Nu må folk blive voksne: Hensynet til alle de fredelige muslimer i landet må veje tungere end den barnagtige trang til at vise "hvor seje vi er", skriver Jeanett Wied.
- Ytringsfrihed er en ting, høflighed en anden ting. Hvorfor i alverden har vi så utroligt travlt med at genere andre religioner. Selv er vi yderst følsomme, når det handler om kristendommen - tænk bare på Thorsens film. At vores skoleelever, hvoraf mange er muslimer, nu skal bringes i denne debat er mig en gåde. Hvad med lidt respekt for anderledes tænkende - ganske almindelig respekt?, skriver David Biering.
- Ser ikke nogen grund til at vise de tegninger i skolebøgerne. Da det provokerer så mange. Det er jo næsten blevet til en form for mobning, skriver Astrid Leth-Olsen.Andre er skeptiske over for en optrykning, da de mener, at det skal være op til den enkelte lærer at vurdere behovet for at vise Muhammed. - Bestemt ikke - de skal undervises i begrebet, og så må læreren bestemme, hvordan det skal gøres!, skriver Stine.
- Nej. Det er op til den enkelte lærer at finde det materiale, der passer til den situation, han underviser i. Respekt for den enkelte lærers valg af materialer. Hvis dette bliver obligatorisk, så er der ingen grænser for, hvor detaljerede kravene bliver, skriver Leif Rasmussen.
Endeligt henviser nogle af nej-sigerne til, at ytringsfriheden ikke er ubegrænset:
- Selvfølgelig skal de IKKE med. Vi skal værne om vores ytringsfrihed, men når det er sagt, så skal vi også vise respekt for vores medmennesker, skriver Liv.
- Det skal man selvfølgelig ikke diktere lærerne. Lad os tage debatten om brug af satiriske tegninger og ytringsfrihed i medierne. Og hold nu lærerne og børnene udenfor. Lær børnene om vigtigheden af ytringsfrihed, skriver Signe.
Ja-sigerne:
På ja-siden er der flere brugere, der ser genoptrykningen som en god idé. Her henviser nogle til, at det vil kunne forklare karikaturens betydning for samfundet.
- Ja, sammen med karikaturer af andre religiøse trofæer. Det kunne være en del af undervisningen i, hvad ytringsfrihed med dens grænser er, skriver Asger Breüner.
- Der skal undervises i, hvad en satiretegning er, og hvad de kan betyde både af ondt og godt. Men der skal ikke kun undervises i Muhammed-tegninger - det skal være i alle former af satiretegninger, skriver H.C. Nielsen.
Samtidig mener flere på ja-siden, at Muhammed-tegningerne efterhånden er blevet så vigtig en del af Danmarks historie, at det ville være forkert ikke at tage dem med.
- Selvfølgelig - det er en del af vores historie - man kan jo ikke sortere i, hvad man synes, der er rart at snakke om og ikke rart at snakke om. Historie er historie, uanset hvordan det udspiller sig!, skriver Anne.
- Tegningerne bør være en del af undervisningen, da de tydeligt viser kunstens magt, og de har haft og har betydning for danskerne og andre folkeslag, skriver Aase S.
Endelig siger nogle ja til at trykke tegningen, hvis ikke det bliver brugt unødigt stødende.
- Ja, hvis det kan gøres på en oplysende facon og ikke provokatorisk, skriver Mogens Oddershede.
Husk, at du stadig kan blande dig i debatten ved at trykke her.