Muligt flertal mod regeringen: DF åben for S-forslag

Dansk Folkeparti er positive over for at sende penge fra omprioriteringsbidraget tilbage til kommunerne.

Forslaget er rigtig interessant, lyder det fra finansordfører Rene Christensen (DF). (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

De 2,4 milliarder kroner fra det omstridte omprioriteringsbidrag skal sendes tilbage til kommunerne, hvor de kommer fra.

Sådan lyder et forslag fra Socialdemokraterne, og Dansk Folkeparti, der var med til at vedtage omprioriteringsbidraget med resten af blå blok, melder sig nu klar til at kigge på det sammen med rød blok.

- Det, synes vi, er interessant. Det er også den position, Dansk Folkeparti har taget, hvor vi siger, at vi godt kan se det fornuftige i et omprioriteringsbidrag, hvis det går tilbage til kommunerne, siger finansordfører Rene Christensen (DF).

Omprioriteringsbidraget pålægger kommunerne at spare en procent af budgettet eller sammenlagt 2,4 milliarder kroner årligt, hvorefter Folketinget kan beslutte, hvad pengene skal gå til.

Kritikere frygter, det kan gå ud over velfærdsområder som ældre og folkeskole. Men hvis Dansk Folkeparti støtter Socialdemokraternes forslag vil det skabe et flertal, som kan pålægge regeringen at lade pengene blive hos kommunerne.

Og partiet melder sig nu positive, hvis pengene går til de svageste kommuner.

- Desværre oplever vi, at en meget stor del af de danske kommuner lever op til reglerne for særligt vanskeligt stillede kommuner, og derfor vil vi så prioritere, hvordan pengene går tilbage, så vi får et mere lige Danmarkskort, siger Rene Christensen.

Han er nu spændt på at se, hvordan forslaget fra Socialdemokraterne konkret ser ud, men understreger, at det ikke har nogen værdi for partiet, hvis kronerne bare bliver sendt tilbage en for en.

- Nu må vi se, hvad der ligger i forslaget, og hvad det er Socialdemokraterne gerne vil. Hvis vi kan få en diskussion med dem og blive enige om, hvad pengene skal bruges til, så synes vi, at det er rigtig interessant, siger han.

Facebook
Twitter