Mysteriet er opklaret: Lars Løkke forklarer #flagstangsgate

Og det handler hverken om en ny konge - eller en lusket spareøvelse.

Statsministeren er "fan" af Rigsfællesskabet og ønsker at flage med grønlandske og færøske flag på deres nationaldage. (© ColourBox)

Skal der ske noget med Kongehuset? Skal der flages med EU-flag fremover? Eller er der tale om en spareøvelse?

Det vakte stor undren - og sjov på de sociale medier - da statens institutioner i begyndelsen af januar blev bedt om at tælle flagstænger. Det undrede Designskolen i Kolding sig over, da skolen slet ingen flagstænger har.

Finansministeriet stod bag ordren, men var tys-tys om sagen, der fik politikere og danskere til at undre sig i hobetal.

Selv BBC holdt øje med de danske flagstænger.

Løkke er "fan" af Rigsfællesskabet

Nu er sagen opklaret: Alle statens flagstænger skulle tælles op, da statsministeriet overvejer at markere den færøske og den grønlandske nationaldag.

Det forklarede statsministeren, da han tog bladet fra munden og på Facebook i nat forklarede, hvad flagstangsgate handler om.

- Jeg er KÆMPE tilhænger af Rigsfællesskabet. Elsker Grønland, Færøerne og Danmark - og synes, at vi skal værdsætte vores skæbnefællesskab mere, skriver Lars Løkke Rasmussen.

https://www.facebook.com/larsloekke/posts/10153825625763788

Det var tavsheden i sagen, der i forgårs fik Pernille Skipper (EL) til at stille et paragraf 20 spørgsmål til finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

For selv Finansministeriets kommunikationschef ville ikke forholde sig til, om det var demokratisk ikke at fortælle borgerne, hvad deres skattekroner går til.

- Det ved jeg ikke. Må man ikke nogle gange lave noget, som ikke alle skal vide noget om?, sagde hun til Berlingske i sidste uge.

De færøske og grønlandske myndigheder er endnu ikke blevet hørt i sagen. Statsministeriet har ikke flere detaljer i sagen.