Nævn ændrer holdning: Tre syrere får ikke asyl

Flygtningenævnet mener nu, at de generelle forhold i Damaskus-området er blevet bedre.

Efter flere gange at have omgjort afslag på asyl til syrere har Flygtningenævnet i dag i tre sager afvist at give asyl. (Foto: ERik Refner © Scanpix)

Flygtningenævnet stadfæster for første gang i tre afgørelser afslag på syriske statsborgeres asylansøgning. De kan hverken få ophold på grund af de generelle forhold eller efter en individuel vurdering.

Udlændingestyrelsen har haft inddraget opholdstilladelsen fra flere syrere fra Damaskus-området i flere prøvesager. Det er sket med henvisning til, at sikkerhedssituationen i landet er blevet bedre.

Flygtningenævnet har siden juni i en række afgørelser om syriske statsborgere fra Damaskus-området blandt andet udtalt, at de generelle forhold i området ikke længere kan begrunde opholdstilladelse efter udlændingelovens paragraf om midlertidig beskyttelsesstatus.

Nævnet har samtidig fundet, at der i de pågældende sager efter konkret vurdering har været et individuelt grundlag for en opholdstilladelse efter udlændingeloven. Enten på baggrund af konventionsstatus eller beskyttelsesstatus.

Derfor har nævnet i de tidligere sager omgjort Udlændingestyrelsens afslagasyl og ladet syrerne i de tidligere sager blive i Danmark.

Men nu har nævnet altså for første gang stadfæstet afgørelsen fra Udlændingestyrelsen, fordi der i sagerne ikke kan gives ophold - hverken på grund af de generelle forhold eller efter en individuel vurdering.

/ritzau/

Rettelse: Det fremgik tidligere af faktaboksen, at sager i Flygtningenævnet afgøres af et nævn på fem personer, og at nævnet hører under Justitsministeriet. Dette er forkert, da nævnet kun har tre medlemmer og hører under Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter