Naser Khader lukker døren til dansk politik

Efter en turbulent politisk karriere har Naser Khader valgt andre karriereveje som studier, arbejde for en tænketank og forfatterskab.

Naser Khader har efter en turbulent politisk karriere valgt andre karriereveje som studier, arbejde for en tænketank og forfatterskab. Han siger, at han har lukket døren til dansk politik.

Engang var Naser Khader dansk politiks Wunderkind, der kunne gå på vandet. og blev våd. Nu siger han endegyldigt farvel til dansk politik, skriver Fyens Stiftstidende.

Khader er i dag passivt medlem af De Konservative, og bor nu i Washington, hvor han arbejder for den liberal-konservative tænketank Hudson Institute.

Døren er lukket

På spørgsmålet om, hvorvidt han endegyldigt har lukket den politiske dør, svarer han:

- Ja, det har jeg. Det, jeg laver nu, giver mere mening for mig. Nu laver jeg noget, der virkelig står mit hjerte nær. Det, der i sin tid gjorde mig politisk interesseret.

Skriver bøger

Han har dog ikke kappet båndene til Danmark.

Naser Khader har gang i endnu en akademisk karriere herhjemme. Han læser teologi og begynder på hovedopgaven efter jul. Han laver radioprogrammet "Arabiske stemmer" sammen med DR-journalisten Steen Nørskov - og han er, udover bogen om det arabiske forår, også i gang med en bog om kristendom og demokrati.