Naser Khader opgiver sine planer om injuriesager mod kvinder

- Og helt ærligt, nu vil jeg bare videre, siger Naser Khader til Weekendavisen.

Den 18. august blev det meldt ud, at Naser Khader ikke længere var medlem af De Konservative. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Naser Khader opgiver planerne om at anlægge injuriesager mod de kvinder, som har beskyldt ham for seksuelle krænkelser.

- Jeg bad for et par uger siden en uvildig advokat med speciale i injuriesager om at undersøge, om jeg kunne sagsøge kvinderne, der kom med meget chokerende anklager mod mig. Hans vurdering er, at jeg højst vil kunne sagsøge to ud af syv kvinder, og så giver det ingen mening, siger Naser Khader til Weekendavisen.

Weekendavisen spørger, hvorfor han så ikke alligevel forsøger at rejse en sag mod to af kvinderne, men det afviser han, fordi hans advokat fraråder det, da det ikke er sikkert, at Khader ville få medhold i retten.

Det sker, efter at advokaten har læst den advokatundersøgelse, som De Konservative bestilte.

Det er advokat Bjarke Vejby, som har kigget materialet igennem for Naser Khader. Han ønsker ikke at udtale sig til DR Nyheder.

I starten af juli udgav DR Nyheder en artikel, hvor fem kvinder anklager Naser Khader for seksuelle krænkelser eller grænseoverskridende adfærd.

Senere kom yderligere to kvinder til i artikler hos Berlingske og B.T.

Khader: Jeg er i ingenmandsland

Advokaten har altså vurderet, at de fleste af anklagerne mod Naser Khader ikke er belastende nok til, at de kan betragtes som injurier.

Naser Khader fortæller, at han føler, at han er i et "retsligt ingenmandsland", og at han frygter, at han ville tabe sagerne på en "teknikalitet".

- Og helt ærligt, nu vil jeg bare videre, siger han til Weekendavisen.

Sagen førte til Khaders exit fra De Konservative, som blev meldt ud i forbindelse med partiets sommergruppemøde den 18. august.

Naser Khader selv har tidligere afvist alle anklager imod sig. Og på Facebook skrev han, at er skuffet over eksklusionen fra partiet.

- Jeg er rystet over, at bevisbyrden er vendt på hovedet, så jeg skal dokumentere min uskyld omkring hændelser, der påstås at have fundet sted for op til 21 år siden. Jeg håber, at mine såkaldte MeToo-sager bliver de sidste, der føres i medierne og af folkedomstolen, og ikke i en retssal, lød det.

Naser Khader har valg at fortsætte i Folketinget som løsgænger.

Facebook
Twitter