Naser Khader smides ud af Det Konservative Folkeparti

Den konservative politiker Naser Khader er fortid i partiet.

Folketingsmedlem Naser Khader er på baggrund af en række krænkelsessager blevet smidt ud af Det Konservative Folkeparti. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

Det Konservative Folkeparti har ekskluderet Naser Khader fra partiet.

Det siger formand Søren Pape Poulsen ved et pressemøde på partiets sommergruppemøde.

- Jeg mener ikke, at Naser Khader kan være medlem af Det Konservative Folketingsparti, siger Søren Pape Poulsen.

På Facebook skriver Naser Khader selv, at han i dag har meldt sig ud af partiet.

- Nu må jeg tage min kamp alene. Jeg har i dag meldt mig ud af Det Konservative Folkeparti. Det gør jeg med et blødende hjerte, lyder det indledningsvis i opslaget.

Det Konservative Folkepartis forretningsudvalg holdt møde tirsdag aften, hvor de indstillede, at hovedbestyrelsen i partiet skulle ekskludere Naser Khader ved førstkomne møde.

Det meddelte Søren Pape Poulsen Naser Khader tirsdag aften. Herefter valgte Khader selv at melde sig ud af partiet.

Artiklen fortsætter under videoen.

Kvinder står frem med krænkelser

Naser Khaders exit hos De Konservative kommer efter en afdækning fra DR tilbage i juli, hvor en række kvinder fortalte, at de var blevet udsat for grænseoverskridende adfærd og seksuelle krænkelser fra folketingsmedlem Naser Khader over en flerårig periode.

Naser Khader selv har hele tiden afvist beskyldningerne mod ham.

Efter DR's afdækning valgte Det Konservative Folkeparti at igangsætte en uafhængig advokatundersøgelse, der skulle undersøge de mulige krænkelser.

Det er den advokatundersøgelse, der nu er færdig. Og det er på baggrund af konklusionerne fra den, at Naser Khader nu bliver smidt ud af partiet.

- Da jeg fik præsenteret den undersøgelse i går, så var der i min verden ikke nogen tvivl om, at indholdet gør, at så er man ikke længere medlem af Det Konservative Folkeparti, siger Søren Pape Poulsen.

Han fortæller, at folketingsgruppen bakker helt op om beslutningen.

- En enig folketingsgruppe har her til morgen tilkendegivet, at de er enige i beslutningen, og det ikke kan være anderledes, siger han.

Formanden fortæller også, at han har fået henvendelser fra kvinder, der har skrevet personligt til ham. Han har sendt henvendelserne videre til advokatundersøgelsen.

Søren Pape Poulsen vil ikke gå i detaljer med anklagerne, men siger, at de er alvorlige.

- Jeg kunne læse om anklager i dagspressen, men med denne undersøgelse er der kommet nye til, siger han.

Hør Søren Pape Poulsen fortælle om mødet:

Advokatundersøgelsen inkluderer sager fra syv kvinder og 17 vidner. Den seneste sag er fra 2017.

Det Konservative Folkeparti vil ikke lægge advokatundersøgelsen frem, men Søren Pape Poulsen fortæller, at undersøgelsen konkluderer, at sagerne omhandler forskellige kvinder, der kommer vidt forskellige steder fra.

Advokatundersøgelsen konkluderer også, at der ikke er nogen tegn på, at kvinderne er blevet påvirket eller instrueret.

Søren Pape Poulsen understreger, at undersøgelsen har været grundig, og at de kvinder, der har sagt, at de har været i Naser Khaders lejlighed, eksempelvis er blevet bedt om at tegne, hvor de siger, de har været.

Naser Khader har afvist alle kvindernes anklager, oplyser Søren Pape Poulsen.

Khader: Rystet over bevisbyrden

Naser Khader blev sygemeldt i april, efter det kom frem, at han havde truet kritiske debattører med at gå til deres chefer. Efterfølgende afdækkede DR, at flere kvinder havde oplevet krænkelser og grænseoverskridende adfærd fra Naser Khader.

Naser Khader selv har tidligere afvist alle anklager imod sig. Og på Facebook skriver han også i dag, at han er skuffet over, at han nu bliver ekskluderet fra partiet.

- Jeg er rystet over, at bevisbyrden er vendt på hovedet, så jeg skal dokumentere min uskyld omkring hændelser, der påstås at have fundet sted for op til 21 år siden. Jeg håber, at mine såkaldte MeToo-sager bliver de sidste, der føres i medierne og af folkedomstolen, og ikke i en retssal, lyder det.

Naser Khader mener heller ikke, at advokatundersøgelsen, som De Konservative Folkeparti har igangsat, løfter anklagerne fra kvinderne.

- Advokatundersøgelsen kommer ikke med nogen konklusioner i hverken den ene eller den anden retning. Ingen har politianmeldt mig for noget, og jeg er overbevist om, at ingen af sagerne holder i retten – det vil tiden vise, skriver han på Facebook.

DR forsøger at få et interview med Naser Khader. Han er ikke vendt tilbage på vores henvendelser.

Naser Khaders Facebookopslag

Opdateres..