Naser Khader vil gøre comeback i Folketinget

Naser Khader stiller op for De Konservative ved det kommende folketingsvalg.

Naser Khader er en særdeles kendt figur i dansk politik, hvor han tidligere har siddet i Folketinget for tre forskellige partier. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)

Naser Khader kan være på vej mod en opsigtsvækkende retur til Folketinget.

Han stiller således op for De Konservative ved det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest til september.

- Det Konservative Folkeparti i Aarhus og Skanderborg har spurgt, om jeg vil stille op til folketinget ved næste valg. Det har jeg sagt ja til. De udfordringer Vesten og Danmark står overfor er efterhånden så store, at jeg føler, at jeg har en forpligtigelse til at bidrage med min viden og indsigt, udtaler Naser Khader i en skriftlig meddelelse til DR Nyheder.

Khader vil selv fortælle om sit kandidatur på et pressemøde onsdag klokken 13 i Aarhus.

Naser Khader bliver ifølge DR Nyheders oplysninger opstillet som konservativ spidskandidat i Østjyllands Storkreds. Pladsen er ledig, efter at De Konservatives retsordfører, Tom Behnke, har meddelt, at han ikke ønsker at genopstille.

Naser Khader er en særdeles kendt figur i dansk politik, hvor han tidligere har siddet i Folketinget for tre forskellige partier.

Medlem af tre partier på 10 år

Han kom første gang på tinge for Det Radikale Venstre fra 2001 til 2007, hvor han sammen med Anders Samuelsen (dengang radikalt folketingsmedlem) og Gitte Seeberg (dengang konservativt folketingsmedlem) erklærede, at de var blevet politisk hjemløse.

Dermed var Ny Alliance stiftet.

Det nye parti fik en forrygende start, og på blot en uge var der indkasseret over 10.000 medlemmer.

I meningsmålingerne gik det også godt, men Ny Alliance faldt hurtigt fra hinanden, og under valgkampen i efteråret 2007 kom Naser Khader blandt andet på glatis under en debat med Pia Kjærsgaard (DF), da han havde svært ved at forklare partiets skattepolitik på et vælgermøde i Kalundborg.

Samtidig trykte ugebladet Se og Hør en historie om, at Khader skulle have fået foretaget sort arbejde i sit hjem, og ved folketingsvalget 13. november 2007 fik Ny Alliance blot fem mandater, hvilket ikke var nok til at rokke ved VKO-flertallet, som ellers var partiets mål.

Konservativ og mellemøstekspert

Året efter forlod flere medlemmer partiet, som også skiftede navn til Liberal Alliance, og i januar 2009 valgte Naser Khader også at forlade partiet for at blive løsgænger.

I marts samme år blev han optaget i den konservative folketingsgruppe. Her sad han frem til valget i 2011, hvor han ikke fik stemmer nok til en plads i Folketinget.

Naser Khader har i de seneste år fungeret som en hyppigt anvendt Mellemøst-kender i medier, og han er lige nu ansat som senior fellow ved tænketanken Hudson Institute i USA, hvor han blandt andet forsker i "ytringsfrihed, kampen for demokrati og demokratiske værdier i multikulturelle samfund", som det hedder på instituttets hjemmeside.

Khader har desuden skrevet flere bøger og er også medvært på radioprogrammet "Arabiske stemmer" på P1.