National fattigdomsgrænse bliver skrottet af regeringen

Socialminister Karen Ellemann vil ikke kun se på kroner og ører, når det gælder fattigdom.

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann vil ikke længere bruge den officielle fattigdomsgrænse.

Den officielle fattigdomsgrænse, som den tidligere regering indførte i 2013, bliver nu skrottet af social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V), skriver Jyllands-Posten.

Hun mener, at det er for ensidigt kun at fokusere på kroner og øre, når fattigdom skal måles.

- Vi kan ikke bruge en fattigdomsgrænse til noget som helst i socialpolitik, så derfor vil jeg ikke bruge flere ressourcer på den. Eller bruge den i det hele taget, siger Venstre-ministeren.

Beslutning kritiseres

I 2013 fastsatte daværende socialminister Karen Hækkerup (S) skillelinjen mellem at være fattig og mindrebemidlet til en indkomst på 103.500 kroner om året og en formue på ikke over 100.000 kroner.

Karen Ellemann er på det rene med, at hun ikke kan forhindre andre politikere og organisationer i fortsat at anvende definitionen.

Hos AE-Rådet bekræfter direktør Lars Andersen, at man fortsat vil gøre brug af begrebet. Samtidig kritiserer han socialministerens beslutning.

Ved ikke at bruge fattigdomsgrænsen fralægger regeringen sig ansvaret for, hvad der er en rimelig levestandard i Danmark, mener han.

S: Bekvemt at lukke øjnene for realiteter

Socialdemokraternes socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil, er heller ikke tilfreds med regeringens beslutning.

- Det er svært ikke at se motivet. Det er bekvemt at lukke øjnene for realiteterne, men fordi man ikke længere har en fattigdomsgrænse, forsvinder fattigdommen ikke af den grund. Selvfølgelig handler det ikke kun om penge, men i sin kerne starter og slutter fattigdom med, hvad man har af økonomisk base, siger hun til avisen.

Kritikken gør ikke indtryk på Karen Ellemann.

- Hvis AE-Rådet og Socialdemokraterne vil fortsætte med en kunstig, matematisk fattigdomsgrænse, så fint for mig, men det kommer ikke til at hjælpe de fattige, og det er det, jeg vil, siger hun.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter