Nationalistisk parti: Alexandra ud af Danmark

Det højreekstreme parti Danskernes Parti vil arbejde på, at smide alle ikke-vestlige ud af Danmark. Og det tegner ikke godt for grevinde Alexandra.

Formanden for det højreekstreme parti, Danskernes Parti, Daniel Carlsen, vil smide alle ikke-vestlige ud af Danmark. Også Grevinde Alexandra.

Alle ikke-vestlige personer i Danmark skal hjemsendes. Sådan lyder et af partipunkterne fra det højreekstreme parti Danskerne Parti, der til november stiller op til kommunal- og regionsrådsvalget.

Allerede efter det kommende kommunevalg håber det såkaldte nationalistiske parti, som er en udbrydergruppe fra det nynazistiske Danmarks Nationalsocialistiske Bevægelse (DNSB), at kunne gå i gang med at gøre det sværere for indvandre og nydanskere. Partiet stiller nemlig op i fire regioner og i fire kommuner.

Partiet formand og stifter, 23-årige Daniel Carlsen, er partiets spidskandidat i Region Midtjylland samt en endnu ikke navngivet kommune i regionen. Han håber, at partiet en dag kan komme i Folketinget og arbejde på at hjemsende ikke-vestlige personer.

Hvordan forstiller I jer, at I vil smide ikke-vestlige ud af Danmark?- Det vil kræve et parlementarisk grundlag, siger Daniel Carlsen.

Men, hvordan skal det præcis gøres - bliver det f.eks. sådan at, hvis man har været i Danmark i 10 år eller mere, kan man så blive?- En somalier, hvis familie har været her i et par generationer er jo ikke mere dansk, bare fordi han har opholdt sig i Danmark i længere tid. Han er stadig lige så meget somalier, som da hans bedsteforældre kom hertil, så der synes jeg, at det er helt oplagt, at han sendes hjem til Somalia, siger Daniel Carlsen

Hvordan forstiller I jer at arbejde på, at ikke-vestlige skal sendes hjem ude i kommunerne?- Det er jo oplagt at stoppe alle integrationstiltag i kommunerne og dermed gøre det mindre attraktivt for fremmede at komme til Danmark. Som jeg ser det, er det diskrimination af danskerne, når vi bruger penge på andre, siger Daniel Carlsen.

Hvorfor er det så vigtigt at stoppe indvandring?- Ellers vil der ske en gradvis befolkningsudskiftning i Danmark, hvor de fremmede føder for mange børn i forhold til danskerne. Derfor vil det ende med, at danskerne er i undertal - og det må vi stoppe. Vores familiepolitik er ikke progressiv nok, derfor sikrer vi ikke, at vi danskerne føder nok børn, siger Daniel Carlsen.

Alexandra må også ud

Partiet vil også opstille kandidater i Fredericia Kommune og Region Syddanmark, Hjørring kommune og Region Nordjylland samt i Københavns Kommune og Region Hovedstaden, hvor tidligere initiativtager til Borgerlisten Stop Indvandring og studievært på Radio Holger, Kaj Vilhelmsen er partiets spidskandidat.

Og det tegner ikke godt for den ikke-vestlige grevinde Alexandra.

Når I skriver, at alle ikke-vestlige skal smides ud af Danmark, gælder det så også grevinde Alexandra?- Det er jo lidt svært at vurdere med Alexandra, men hun er jo halv kineser. Og som Morgens Glistrup engang sagde: Hellere 100.000 for meget end 100.000 for lidt - og det vil jeg sådan set give ham ret i, siger Daniel Carlsen, formand for Danskernes Parti.

Tror ikke på fremtid for Danskernes Parti

Men Danskernes Parti får svært ved at vinde indpas i kommunalbestyrelserne, vurderer forskningschef ved Danmarks medie- og journalisthøjskole og ekspert i kommunalpolitik, Roger Buch.

Historisk set er der nemlig aldrig et nationalistisk parti, der er valgt ind ved et kommunalvalg.

- De her emner, man fokuserer på, er jo slet ikke kommunalpolitiske emner. Spørgsmålet om, hvor mange indvandrere, der skal til Danmark, er jo noget, der afgøres i Folketinget, siger Roger Buch.

Derfor interesserer danskerne sig ikke for nationalistiske partier på kommunalplan, forklarer kommunaleksperten.

- Ingen af de nationalistiske partier, der har forsøgt at komme ind i kommunalpolitik - og det er ganske mange - har haft held med det. Og det tyder jo på, at danskerne og vælgerne vender ryggen til dem, siger Roger Buch.

Facebook
Twitter