Nationalpartiets formand: Yahya Hassan spændte ben for os

Den aarhusianske digter var ifølge partiformanden ikke længere en god repræsentant for Nationalpartiet.

Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, sidder her sammen med Yahya Hassan, der i dag er blevet ekskluderet fra partiet. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Nationalpartiet kom til verden for at gøre op med fordomme om indvandrere og sikre en bedre tone i samfundsdebatten.

Derfor nytter det ikke noget at have en person som Yahya Hassan med i partiet, der i den seneste tid har trukket flere negative overskrifter i medierne.

Vi vil som parti gerne samle og ikke splitte, og vil gerne gøre op med fordommene om, at folk, der er lidt brunere i huden end gennemsnitsdanskeren, også er ballademagere

Kashif Ahmad, formand for nationalpartiet

Det er meldingen fra Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, efter partiets hovedbestyrelse tidligere på aftenen har valgt at ekskludere den nu forhenværende frontperson.

- Vi vil som parti gerne samle og ikke splitte, og vil gerne gøre op med fordommene om, at folk, der er lidt brunere i huden end gennemsnitsdanskeren, også er ballademagere. Derfor er det svært at have en med i partiet, som hele tiden ryger ud i noget, der skaber negativ omtale, siger han.

- Vi kan se, at flere og flere både internt og eksternt har udtrykt stor bekymring for partiet, og derfor blev vi nødt til at trække en streg i sandet.

Kan ikke stå inde for ham

Ekskludering kommer, efter Ekstra Bladet i dag har kunnet fortælle, at den 20-årige digter tidligere på dagen blev anholdt i narkopåvirket tilstand.

Episoden - som politiet ikke vil bekræfte - fik Kashif Ahmad til at indkalde hovedbestyrelsen til det ekstraordinære møde.

Men partiformanden understreger, at det er ”et sammensurium af flere episoder på det seneste”, der fik bestyrelsesmedlemmerne til at smide den unge digter ud.

Han har haft en hektisk periode, og derfor er det godt for både ham og partiet, at han nu lægger politikken på hylden, så han kan få styr på nogle ting

kashif ahmad, formand for nationalpartiet

- Vi ved faktisk ikke så meget om den konkrete episode, og han er heller ikke dømt for noget. Men når man gang på gang trækker nogle negative overskrifter, så er det noget, som bringer noget uheldigt med sig. Det er så langt fra Nationalpartiets partilinje, og derfor er det blevet sværere og sværere at stå inden for det, siger han og understreger, at Yahya Hassan flere gange har udtrykt sig ”på en meget negativ måde”.

- Det kan vi ikke stå inde for, siger Kashif Ahmad.

Partiformanden beskriver den aarhusianske digter som ”en ung mand med mange jern i ilden”.

- Han har haft en hektisk periode, og derfor er det godt for både ham og partiet, at han nu lægger politikken på hylden, så han kan få styr på nogle ting.