Nato-kilder: USA støtter Fogh til Nato-post

USA's regering vil støtte statsminister Anders Fogh Rasmussen som ny generalsekretær for Nato, oplyser Nato-diplomater ifølge Reuters.

Anders Fogh Rasmussen er ifølge NATO-kilder et stort skridt nærmere posten som generalsekretær for forsvarssamarbejdet. (Foto: Sebastien Pirlet © Scanpix)

Amerikanerne har meddelt deres Nato-allierede, at USA støtter statsminister Anders Fogh Rasmussen som ny generalsekretær for Nato. Det siger Nato-diplomater i Bruxelles og en amerikansk kilde ifølge nyhedsbureauet Reuters, der også skriver, at Fogh i forvejen har opbakning fra de europæiske sværvægtere i Nato, Tyskland, Frankrig og Storbritannien.

Måske endelig afklaring om to uger

- Det ser ud til, at man generelt samler sig om Rasmussen, siger en Nato-diplomat, der tilføjer, at en formel meddelelse om besættelsen af posten kan ventes ved Nato-topmødet om to uger - den 3. og 4. april.

Statsministeriets pressetalsmand Michael Ulveman siger, at han "ingen kommentarer har overhovedet".

Hemmeligt møde i Schweiz

Oplysningerne fra Bruxelles kommer, efter at avisen Washington Post har skrevet, at USA's nationale sikkerhedsrådgiver, James Jones, tidligere på måneden var på en hemmelig tur til Schweiz, hvor han mødtes med Anders Fogh Rasmussen, der holdt ferie i landet.

Washington Post afviser samtidig tidligere rygter om, at USA vil støtte den canadiske forsvarsminister, Peter MacKay, som kandidat til topposten i Nato.

Den unavngivne amerikanske kilde, som Reuters citerer, siger, at USA med James Jones' møde med Anders Fogh har ladet forstå, at præsident Barack Obama-administrationen støtter den danske statsminister.

Facebook
Twitter