Naturforening: Ministeren skal sætte sig bedre ind i tingene

Danmarks Naturfredningsforening håber, at Esben Lunde Larsen både bliver miljøminister "af navn og af gavn".

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) gør i Jyllands-Posten op med ”miljøtyranniet” og ”de gratis, politisk korrekte holdninger”

Miljøminister Esben Lunde Larsen (V) ved ikke, hvad han taler om, når han i dagens Jyllands-Posten siger, at Danmark Naturfredningsforening er ”rejsende i overgrebbefolkningen, når de påklager den ene sag efter den anden, som har været gennem det kommunale system…”

Med det mener han, at foreningen ofte er for smålig med deres klager til Miljø- og Naturklagenævnet.

Men sådan forholder virkeligheden sig ikke, lyder reaktionen fra præsidenten i Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen.

- Han taler mod en viden, han burde have, siger hun.

- Miljø- og fødevareministeren skal sætte sig bedre ind i, hvad det egentlig er, Danmarks Naturfredningsforening gør, og hvad det er for sager, vi vinder. Når vi går til Miljø- og Naturklagenævnet, så er det jo alene for, at de kan vurdere, om en kommune har holdt sig på den ene eller anden side af lovgivningen.

Miljø- og fødevareministeren gør i Jyllands-Posten op med ”miljøtyranniet” og ”de gratis, politisk korrekte holdninger”, for som landsmandssøn er han træt af, at ’feel-good’-politikere proklamerer, at landmænd ødelægger miljøet.

Men den nye ministers opgør giver ’miljøtyrannerne’ hos Danmarks Naturfredning ikke meget for.

- Det er min opfordring til Esben Lunde Larsen, at han lægger retorik og fokus sådan, at han også bliver miljøminister - ikke bare af navn, men også af gavn, lyder det.

Hun mener ikke, det var tilfældet for Lunde Larsens forgænger:

- I forhold til at tilgodese en miljødagsorden, så kan det kun blive bedre, siger hun.