Neergaard: Nødvendigt med ro om dagpengene

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen håber, at den ophedede diskussion om dagpenge stopper med den nye dagpengeaftale.

(© DR)

Den aftale om dagpengereglerne, regeringen torsdag indgik med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, har blandt andet til formål at stoppe diskussionen om dagpengespørgsmålet. Det siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen nu.

- Det har været nødvendigt at få politisk ro om det her system, lød det torsdag fra Jørn Neergaard Larsen i Debatten på DR2.

Omdiskuteret dagpengereform

Aftalen bygger på dagpengekommissionens anbefalinger og betyder blandt andet, at det bliver småjob også tæller med i genoptjeningen af retten til dagpenge. Netop genoptjeningskravet har været et stridens æble på Christiansborg siden dagpengereformen i 2010, der både fordoblede kravet og halverede dagpengeperioden.

- Dagpengereformen har været meget værdifuld for dansk økonomi og beskæftigelse, men, som vi ved, har den ved Gud også været omdiskuteret de sidste år på alle leder og kanter. Vi har haft brug for at få standset diskussionen, således at vi igen kunne få klarsyn over, hvad er det for regler, der virker på dagpengeområdet, sagde Jørn Neergaard Larsen.

Du kan se hele Debatten her: https://www.dr.dk/tv/se/debatten