Nej til begrænsning af førtidspension

Oppositionen er imod at lave forringelser af førtidspensionen. De unge bør i stedet lettere kunne gå ud og ind af pension.

Giv førtidspensionisterne frit lejde til at gå ud og ind af pensionen, siger Mette Frederiksen, S.

Hverken S eller SF vil støtte regeringens planer om at ingen unge under 40 år fremover må være på førtidspension.

- Det er et problem at så mange unge er på førtidsppension, men vi skal i stedet sikre at færre overhovedet kommer på førtidspension, siger Mette Frederiksen, Soc. dem.

Mette Frederiksen er imod regeringens planer om at følge arbejdsmarkedskommissionens anbefaling og fjerne førtidspensionen fra de unge.

Frit lejde

- Man bør i stedet lave en frit lejde ordning, hvor førtidspensionister, der går i arbejde, frit kan komme tilbage til pensionen hvis de ønsker det, siger hun.

Også SF stejler over regeringens planer.

- Regeringen vil bare gøre det sværere for folk der i forvejen har det svært, og det går vi imod, siger Özlem Cekic, der mener at det udelukkende er et ønske om at spare penge.

Hver 5. vil i arbejde

Nye tal fra Socialforskningsinstitutet, SFI, viser at hver femte førtidspensionist ønsker at komme i arbejde igen. SF vil indføre et førtidspensionsbevis, så de unge kan gå ud og ind af pensionen lettere end i dag.

- Det er ofte folk med store psykiske problemer, og det er vigtigt at de ved at de kan vende tilbage til pensionen når de får behov for det, siger Özlem Cekic fra SF.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk