Nej til religiøse særhensyn

Partierne i Folketinget er over en bred kam imod planerne i Århus og København om at tage særlige hensyn til religiøse skikke og regler i for eksempel daginstitutionerne.

København og Århus ønsker i højere grad at tage hensyn til religiøse skikke, men det afviser Folketingets partier.

Partierne i Folketinget er imod planerne i Århus og København om i større grad at tage hensyn til religiøse skikke.

- For socialdemokraterne gælder, at religion er en privat sag. Det har vi ment siden Staunings dage. Vi synes ikke, det er rigtigt fra centralt hold at fastsætte regler om religiøst indhold i forhold til skoler eller arbejdspladser, siger Socialdemokratiets politiske ordfører Henrik Sass Larsen.

Og SF´s formand Villy Søvndal er på samme linje.

- Jeg synes ikke, man skal give religion forrang i det offentlige rum. Jeg synes man skal respektere mennesker, og ikke deres tilfældige religion, kultur eller tradition. Det ligger helt i tråd med SF´s ønske om at skille stat og kirke, siger Villy Søvndal.

Knæfald for religion

Henriette Kjær fra de konservative kalder ideerne et knæfald for religionen og Eyvind Vesselbo fra Venstre kalder det en glidebane.

Pia Kjærsgaard fra Dansk Folkeparti forstår slet ikke, at tanken kan tænkes.

- Det er nok nu. Og jeg synes, det er en fuldstændig uhørt situation, at man overhovedet vil plædere for det fra kommunalpolitikere i Århus og København. Det bør afvises totalt, siger Pia Kjærsgaard.

ExternalContent

Facebook
Twitter