Tema Eva Kjer Hansen-sagen

Nervekrigen fortsætter: Blå blok forhandler videre over frokosten

De fire partier i blå blok mødes på Marienborg fredag og forhandler videre.

Kristian Thulesen Dahl (DF) og andre nøglepersoner fra blå blok mødes igen i dag på Marienborg. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Partierne i blå blok forhandler fredag videre om en tillægspakke til den omstridte landbrugspakke. Det bekræfter flere af hinanden uafhængige kilder overfor DR Nyheder.

Forhandlingerne begynder ifølge DR Nyheders oplysninger ved 11-tiden i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) embedsbolig, Marienborg, nord for København.

Hverken medlemmer af Konservative eller Venstres forhandlingsdelegationer havde lyst til at give en kommentar fredag morgen.

Eva Kjer Hansen-sagen

Eva Kjer Hansen måtte trække sig som fødevare- og miljøminister, efter at de konservative havde udtrykt mistillid til hende, og der opstod en regeringskrise. Esben Lunde Larsen har nu overtaget ministerposten.

Gå til tema

Kilder tæt på forhandlingerne forklarer, at man har besluttet at lukke ned for mellemregninger og proces-snak, for at give politikerne fred til at løse stridighederne i blå blok.

Snak om samarbejdet i blå blok

Efter et par dramatiske døgn og maratonforhandlinger på Marienborg kørte parterne kort før midnat hver til sit.

Ingen ville i aftes afsløre, hvad der var på dagsordenen. Rasmus Jarlov (K) løftede dog lidt af sløret på sin twitter-profil, da han skrev, at der blev serveret smørrebrød.

Ifølge DR Nyheders oplysninger handlede forhandlingerne torsdag aften om samarbejdet i blå blok generelt – uden at komme tættere på indholdet i en eventuel tillægspakke til landbrugspakken eller hvad der skal ske med miljø- eller fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).