Nets-salg: S vil ikke vente på eksperter

Ingen grund til at lave undersøgelse, der trækker sagen om Nets i langdrag, mener S-erhvervsordfører.

Benny Engelbrecht, erhvervsordfører for Socialdemokraterne, vil ikke vente på ekspertundersøgelse før salg af Nets. (Foto: Camilla Faurholdt-Löfvall © DR Nyheder)

Staten skal ikke vente på, at uafhængige eksperter kulegraver, hvad et eventuelt salg af dankort-udbyderen Nets til kapitalfonde vil betyde for danskernes personfølsomme data.

Det mener Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht.

- Der er ingen grund til at lave undersøgelser, der trækker i langdrag. Lad os prøve at få svar på uafklarede spørgsmål så hurtigt som muligt. Virkeligheden kan være, at salget falder på plads i løbet af meget kort tid, siger Benny Engelbrecht og tilføjer:

- Det har vi ingen indflydelse på, af den stund Nets er privatejet.

Staten kan intet gøre

Benny Engelbrecht mødtes for halvanden uge siden med forligspartierne om dankortet, som Nets står for, ligesom virksomheden står bag blandt andet NemID. Engelbrecht er uenig med SF's erhvervsordfører, Lisbeth Bech Poulsen, der vil beholde statens aktieandel i Nets.

- Det har intet at gøre med datasikkerheden, som kunderne i Nets er ansvarlig for. Kunderne er de danske pengeinstitutter, hvis røv - populært sagt - er i klaskehøjde, hvis dansk lovgivning ikke overholdes, siger Benny Engelbrecht.

Staten kan ifølge ham ikke stoppe et salg af Nets, når Nationalbanken kun ejer 10 procent af aktierne.

- Folketinget kan kræve, at en ny ejer som leverandør til NemID og dankortet beskytter personfølsomme data lige så godt som nu, siger Benny Engelbrecht.

Han frygter, at salget af Nets kan skade SR-regeringen, ligesom Dong-salget tvang SF ud af regeringen, som også blev ramt af sagen.

- Når politikere knap har styr på fakta, kan der også opstå usikkerhed hos befolkningen, siger Socialdemokraternes erhvervsordfører.

/ritzau/

Facebook
Twitter