Tema Udflytning af arbejdspladser

Ni eksudenrigsministre: Drop udskældt udflytning, Løkke

Ni tidligere udenrigsministre advarer Løkke mod udflytningen af Dansk Institut for Internationale Studier.

Hvis Diis flyttes fra Østerbro i København, vil det være til stor skade, lyder det fra de ni tidligere ministre. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson © Scanpix)

Hvis Dansk Institut for Internationale Studier, Diis, som planlagt flyttes til Aarhus, vil det være til stor skade.

Sådan lyder advarslen fra ni tidligere udenrigsministre, herunder Uffe Ellemann-Jensen (V), de opfordrer regeringen til at droppe den planlagte udflytning fra København.

Det skriver de i et fælles brev til statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Udflytning af arbejdspladser

Regeringen vil flytte 3900 statslige arbejdspladser fra København til kommuner rundt om i landet. Det skal skabe en bedre balance mellem hovedstaden og provinsen. Regeringen siger nu, at planen vil koste 944 millioner kroner i stedet for de 400 millioner, som var afsat i finansloven for 2016.

Gå til tema

- Vores henvendelse er ikke udtryk for stillingtagen til spørgsmålet om udflytning af statslige arbejdspladser. Den er alene begrundet i ønsket om at sikre Diis de bedst mulige arbejdsbetingelser, skriver eksministrene til statsministeren.

Herefter opremser de en række argumenter for, hvorfor instituttet befinder sig bedst i hovedstaden.

- Der er behov for tæt kontakt med både de relevante ministerier, udenlandske ambassader og internationale organisationer, samt nærhed til en international lufthavn for at sikre de besøg og kontakter fra andre forsknings- og analyseinstitutter, der samarbejdes med.

De ni udenrigsministre pointerer, at de har varetaget embedet i tilsammen 37 år og repræsenterer fem forskellige partier.

De øvrige otte medunderskrivere er Henning Christophersen (V), Kjeld Olesen (S), Niels Helveg Petersen (R), Mogens Lykketoft (S), Per Stig Møller (K), Villy Søvndal (SF), Holger K. Nielsen (SF) og Martin Lidegaard (R).

/ritzau/