Ni medlemmer smides ud af Dansk Folkeparti

Dansk Folkeparti ekskluderer igen opsætsige medlemmer: 9 medlemmer, især fra Sønderjylland, bliver smidt ud efter kritik af partiet, erfarer DR Nyheder.

Dansk Folkeparti ekskluderer igen opsætsige medlemmer. (© DR)

En gruppe på ialt 9 personer bliver nu ekskluderet af Dansk Folkeparti efter åbenmundet kritik i pressen. Det sker på partiets 11 års fødselsdag.

De fleste af de ekskluderede, 5-6 personer, er fra partiets amtsbestyrelse i Sønderjylland, erfarer DR Nyheder.

Hertil kommer enkelte andre fra Nordjylland og København, der også har ført kritik i pressen i stedet for internt, som partiet kræver.

Anden fyringsrunde på halvanden måned

Dansk Folkeparti vil i en pressemeddelelse oplyse nærmere om eksklusionerne, hedder det over for DR Nyheder.

For kun halvanden måned siden, den 21. august, ekskluderede DF også en stribe medlemmer.

Det var ni lokale formænd og tillidsfolk, der blev strøget, fordi de havde givet udtryk for at ville tolerere nye medlemmer med ekstremistiske holdninger.

Pias tidligere veninde i farezonen

En af dem. der regnes for at være i farezonen og omfattet af eksklusionerne, er regnskabschef Aase Steffensen, en af partiets meget aktive lokale politikere og tidligere nær personlig veninde af Pia Kjærsgaard.

Hun er medlem af Lyngby-Taarbæk kommunalbestyrelse frem til 2009 og er desuden det ene af Dansk Folkepartis to medlemmer af Københavns amtsråd. Det andet medlem er Pia Kjærsgaards mand, Henrik Thorup, der er 1. viceamtsborgmester.

Advaret i telefonen

Aase Steffensen fortæller til DR Nyheder, at hun torsdag aften telefonisk blev advaret af partiledelsen: Hvis hun fortsatte med kritik af partiledelsen udadtil og i pressen, ville det føre til eksklusion.

- Men jeg har min ytringsfrihed. Jeg og andre har længe bedt ledelsen om et møde, men uden resultat. Jeg tror, vi bliver ekskluderet først. Jeg er ikke i tvivl om, at vi står til en eksklusion, siger Aase Steffensen selv til DR Nyheder.

50 i kritisk netværk ?

Ifølge DF's organisatoriske næstformand Carl Christian Ebbesen har Aase Steffensen selv tidligere opgivet, at hun var med i et netværk på omkring 50 personer, der var kritiske overfor partiledelsens hårde styring.

- Men nu har jeg ledt med lys og lygte, og jeg har ikke kunnet finde 50. Så sandheden er nok nærmere omkring den gruppe, det nu handler om, siger Carl Christian Ebbesen.

Han fastholder, at såfremt andre medlemmer tager den aktuelle kritik op offentligt, vil også de blive ekskluderet, eller som han udtrykker det: De vil automatisk være meldt ud.

Facebook
Twitter