Norges miljøminister: Ja, tilbageholdelsen af støtte skyldes Løkke

Løkkes rejsesag får nu Norge til at holde millioner i støtte til GGGI tilbage, siger landets miljøminister.

Tilbage i 2012 rejste Lars Løkke Rasmussens datter med ham til Rio på en billet betalt af miljøorganisationen GGGI. (Foto: Liselotte Sabroe © Scanpix)

Norge har i dag meddelt, at de fastfryser støtten til GGGI.

Om fastfrysningen har direkte relation til Lars Løkke Rasmussens rejsesager, siger Norges miljøminister nu til DR Nyheder:

Har det her noget med Lars Løkke Rasmussen luksusvaner at gøre?- Ja, vi bemærkede, de anklager han fik og de svar han gav i sagen, så vi forventer, at organisationen rydder op og er åben og ryddelig, før vi udbetaler vores støtte, siger Norges miljøminister Tina Sundtoft fra partiet Høyre.

Vi vil have mere fakta, før vi giver støtte

Norge kræver, at der kommer mere fakta på bordet, før de udbetaler deres støtte til klimaorganisationen GGGI, der har været i vælten på det sidste på grund af Lars Løkke Rasmussens rejsebilag.

- Vi vil have sikkerhed for, at der indføres et reglement, som skal følges - og at det reglement er på det niveau, som vi forventer af internationale organisationer, siger Tina Sundtoft.

Norge har støttet GGGI med 77 millioner danske kroner og skulle give yderligere 55 millioner kroner, men millionerne bliver nu holdt tilbage.

Facebook
Twitter