Norges værdigrænse er strengere end den danske "smykkelov"

Den norske grænse for, hvor mange værdier flygtninge må have er lavere end i Danmark, skriver NRK.

I Norge mister asylansøgere retten til sociale ydelser, hvis de har værdier for mere end 5.000 kroner (arkivfoto). (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

De norske regler for, hvor meget en asylansøger kan tage med til landet for at få sociale ydelser, er strengere end de danske, skriver NRK.

Danmark vedtog forleden, at asylansøgere skal opgive værdier, der er mere værd end 10.000 kroner.

I Norge er reglerne dog på papiret strengere end i Danmark. I et notat fra den norske pendant til Udlændingestyrelsen, UDI, står der, at asylansøgere med mere end 5.000 norske kroner i formue eller værdier mister retten til sociale ydelser.

"Med formue menes der midler eller ejendele, som overskrider 5.000 kroner. Formuer, der oparbejdes eller opspares af de økonomiske ydelser, regnes ikke som formue," står der i punkt 3.2 i UDI's notat.

I Norge beslaglægger myndighederne dog ikke værdier over beløbsgrænsen på 5.000 kroner, som de nye danske stramninger giver myndighederne lov til, når værdierne overstiger 10.000 kroner. I stedet modregner de norske myndigheder formuen i de daglige offentlige ydelser til asylansøgerne, skriver NRK.

Den danske lovgivning, der blev vedtaget af et flertal i Folketinget, har ført til en verdensomspændende fordømmelse fra blandt andre prominente navne som den tidligere generalsekretær for FN Kofi Annan og den kinesiske kunstner Ai Weiwei.

Den britiske avis The Guardian tegnede desuden statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i en uniform, der har slående lighed med dem, nazisterne bar under Anden Verdenskrig.

/DR Nyheder/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter