Nu afskaffes pointsystemet for udlændinge

Et flertal i Folketinget afskaffer den tidligere regerings system med point til udlændinge efter uddannelse.

Den tidligere regerings pointsystem for udlændinge bliver selv dømt ude, når et stort flertal i Folketinget afskaffer systemet tirsdag.

Pointsystemet betyder, at en udenlandsk kemiker har lettere ved at blive familiesammenført end en håndværker. Længere uddannelse giver flere point.

Nu afskaffes systemet med stemmer fra regeringspartierne Socialdemokraterne, De Radikale og SF plus Enhedslisten og Liberal Alliance.

Lov for langt ud

Justitsminister Morten Bødskov (S) siger, at pointsystemet var et eksempel på, at udlændingepolitikken var kommet for langt ud med den tidligere borgerlige regering.

- Vi fører groft sagt reglerne tilbage til dem, der var gældende ved udgangen af 2010. Dermed vil 24 års reglen og tilknytningskravet fortsat være den robuste kerne i dansk udlændingepolitik, siger han i en pressemeddelelse.

Liberal Alliance var ikke umiddelbart tilhænger af at ændre loven på den måde, som der i første omgang var lagt op til.

Senere har partiet imidlertid fået ændret den nye lov, så partiet er blevet tilfreds, forklarer politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll.

LA imod

Han er tilfreds med, at partiet har fået sikkerhed for, at ændringen ikke betyder flere skatter og afgifter.

Samtidig er han glad for, at der fra januar 2013 indføres en statistik over familiesammenføringer. Hvis den viser, at der ikke kommer flere familiesammenførte i arbejde, så har regeringen pligt til at stramme op for at øge beskæftigelsen.

- Vi har været imod pointsystemet, siger han.

Dansk Folkeparti mener, at Liberal Alliance nu fører "radikal og socialistisk udlændingepolitik".

- I dag prioriterer ultraliberalisterne øget indvandring frem for en ansvarlig økonomisk linje, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, i en skriftlig kommentar.

/ritzau/

Facebook
Twitter