Nu bliver det strafbart at udelukke handicappede

Et nyt lovforslag indeholder dog ikke krav om ramper eller elevator til diskotek, restaurant eller daginstitution.

Socialministeren vil gøre det strafbart at udelukke mennesker med handicap fra diskoteker eller restauranter (arkivfoto). (Foto: Lars mØLler © Scanpix)

Som det sidste land i Norden vil Danmark nu også gøre det strafbart at udelukke mennesker med handicap fra for eksempel et diskotek, en restaurant eller en dagsinstitution alene på grund af deres handicap, oplyser socialminister Mai Mercado (K), skriver Politiken.

De berørte organisationer er glade for den ændring, som FN længe har presset Danmark for at indføre. Som det er nu, har mennesker med et handicap kun den lovmæssige beskyttelse mod diskrimination, når de er på arbejdsmarkedet, skriver Politiken.

Thorkild Olesen, der er formand for Danske Handicaporganisationer, en paraplyorganisation for 330.000 handikappede og pårørende, er glad, men hans eneste forbehold er, at regeringen ikke har stillet krav om tilgængelighed for mennesker med handicap, så en restaurant eller et vandland skal have ramper eller elevator.

De næste skridt bliver nu, at de berørte parter skal høres, hvorefter ministeren fremsætter et lovforslag i Folketinget.

/DR Nyheder/