Nu er den omstridte Naturpakke faldet på plads

Regeringen er sammen med de borgerlige partier blevet enige om Naturpakken, oplyser Miljøministeriet.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) vil i morgen præsentere den nye naturpakke. (Foto: © Thomas lekfeldt, Scanpix)

Regeringen har indgået aftale med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti om den såkaldte Naturpakke.

Aftalen præsenteres på et pressemøde fredag morgen, oplyser Miljø- og Fødevareministeriet i en pressemeddelelse.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) og miljøordførerne fra de tre partier præsenterer aftalen i fællesskab klokken 8.00.

Det vides endnu ikke, hvad indholdet af aftalen er. Det offentliggøres først på pressemødet.

Aftalen om Naturpakken er den foreløbige kulmination på det langstrakte forløb, der startede med den omdiskuterede Landbrugspakke, som blev gennemført af de samme fire partier.

Daværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) blev i den forbindelse beskyldt for at pynte på tallene om pakkens miljøpåvirkning. Det fik de Konservative til i sidste ende at vælte hende som minister.

Pakken blev dog vedtaget kort efter - med de Konservatives stemmer.

I stedet krævede partiet politiske indrømmelser i forbindelse med forhandlingerne om netop Naturpakken, der altså præsenteres fredag.

Det var især den øgede kvælstofudledning, som Landbrugspakken ville medføre, der skulle vejes op for.

I april beskrev de Konservatives miljø- og klimaordfører, Mette Abildgaard, at hun forventede store ting af Naturpakken.

/ritzau/