Nu kan homoseksuelle adoptere

Folketinget har netop vedtaget, at homoseksuelle skal have ret til adoption. Der var helt op til afstemningen tvivl om, hvordan resultatet ville falde ud.

Folketinget har netop at homoseksuelle skal have ret til adoption. Der var helt op til afstemningen tvivl om, hvordan resultatet ville falde ud. (© Colourbox)

Som lovgivningen er i dag, bliver homoseksuelle diskriminerede. Det mener et flertal i folketinget. Liberal Alliance, oppositionen og en række venstrefolk sikrede tilsammen flertallet.

"Jeg er utrolig glad for, at vi nu er et skridt nærmere mod lige rettigheder mellem homoseksuelle og heteroseksuelle. At homoseksuelle nu kan ansøge om at adoptere er en sejr for både de homoseksuelle og for Liberal Alliance," siger Simon Emil Ammitzbøll i en skriftlig udtalelse.

Der var ellers helt op til afstemningen tvivl om, hvordan resultatet ville falde ud.

Det skyldes, at Venstres medlemmer var fritstillede, fordi der er tale om et etisk spørgsmål. Karsten Lauritzen fra Venstre er en af dem, der valgte at stemme anderledes end sin folketingsgruppe:

- Jeg vil ikke være med til en lovgivning, der på forhånd udelukker nogen på grund af race, hudfarve, religion eller seksualitet. Hvis man ikke vil være med til at diskriminere, kan man ikke andet end at stemme for.

Regeringen i mindretal

Baggrunden for lovforslaget er, at Liberal Alliance sammen med oppositionen har bragt regeringen i mindretal.

Sidste år fik oppositionen vedtaget en beslutning om, at regeringen skal tillade homoseksuelle at adoptere. Og det resulterede i dag i, at folketinget vedtog lovforslaget:

"Homoseksuelle par kan blive lige så gode forældre som heteroseksuelle - at være en god forælder handler hverken om seksualitet, religion eller økonomi, men om at give kærlighed og vise omsorg for sine børn," siger Simon Emil Ammitzbøll.

Vedtagelsen betød altså, at regeringspartierne selv stemte mod deres eget forslag.

Både V og K imod

Og Kim Andersen, der er partiets retsordfører havde helst set, at forslaget var blevet forkastet:

- Vi mener, at det for langt de fleste børn som udgangspunkt vil være det bedste at have både en mor og en far.

De andre medlemmer fra Venstre, der stemte imod var Sophie Løhde og Malou Aamund.