Nu kræver S mere grænsekontrol: Vil standse menneskesmuglere

Der skal mandskab og muskler til den sønderjyske grænse for at standse strømmen af flygtninge, der smugles ind i landet, siger Socialdemokraternes retsordfører nu.

Nu vil Socialdemokraterne også have grænsekontrol ved den sønderjyske grænse. Tidligere har S ellers ment, at grænsekontrol ingen effekt har.

Mere grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse.

Sådan lyder det noget overraskende krav som Socialdemokraterne tager med, når Folketingets partier mødes til forhandlinger om et nyt politiforlig til efteråret.

- Lige nu ser vi kyniske menneskesmuglere, der på tragisk vis transporterer flygtninge op gennem Europa. Alt for ofte ender det galt og det skal der gøres noget ved, fortæller retsordfører Trine Bramsen til DR Nyheder.

- V bliver nødt til at opprioritere indsatsen i særligt Syd- og Sønderjylland, hvor menneskehandlerne kommer ind, og hvor der selvfølgelig skal være dansk politi nok til at stoppe dem.

S: Helt anderledes end DF's grænsebom

Udmeldingen er noget overraskende, fordi Socialdemokraterne ad flere omgange har været stærkt afvisende overfor Dansk Folkepartis krav om en reel grænsebom ved den dansk-tyske grænse.

Men ifølge Trine Bramsen er det nye omstændigheder med den store flygtningestrøm og et stigende antal menneskesmuglere, der har påvirket Socialdemokraterne til at ændre holdning.

- Det her handler ikke om Dansk Folkepartis grænsebom, hvor man står et fast sted og hver dag generer lovlydige danskere. Det handler om, at vi går målrettet efter de kriminelle, fordi de lige nu tjener penge på at sætte flygtningenes liv på spil. Derfor skal politiindsatsen også være til stede, siger hun.

Flere muskler til grænsepolitiet

Måden det danske politi skal være i stand til at standse menneskesmuglerne, er først og fremmest via mere mandskab, fortæller Trine Bramsen.

- Politiet skal både have muskler og mandetimer til at kunne forfølge menneskesmuglerne, så det ikke er et ressourcespørgsmål, om man kan forfølge de her bagmænd.

- Men det handler også om at benytte ny teknologi som overvågning og nummerpladescannere, som vi ved er meget effektive i forhold til menneskesmuglerne.

Skal presse Schengen-reglerne "lige til grænsen"

En af grundene til, at både den forrige og nuværende regering flere gange har afvist, at der skal opsættes deciderede grænsebomme ved den dansk-tyske grænse, er, at det kan forhindre Danmark i at overholde reglerne for Schengen-samarbejdet i Europa, der sikrer åbne grænser mellem EU-landene.

Men også her er Socialdemokraterne nu klar til at sadle om, afslører Trine Bramsen.

- Kontrol er afgørende for at sætte en stopper for det her kyniske menneskesyn, så det handler om at forfølge spor, indføre nummerpladekontrol og så om at gå lige til grænsen i forhold til, hvad Schengen-reglerne byder i forhold til antallet af kontroller, vi må gennemføre, siger hun.

Derfor vil Socialdemokraterne kræve af justitsministeren, at det danske politi får 'ressourcer nok' til, at de kan presse menneskesmuglerne hele tiden.

- Politiet skal have ressourcer til at lave de kontroller, de finder nødvendige i forhold til menneskesmuglere og til at forfølge hvert et spor i de her sager.

Facebook
Twitter