Nu vil Udenrigsministeriet svare Statsadvokaten

Udenrigsministeriet har i dag tilbudt at svare skriftligt på spørgsmål fra bagmandspolitiet, der i halvandet år har forsøgt at afhøre fire medarbejdere i ministeriet om olie-for-mad-programmet i Irak.

Udenrigsministeriet har i dag tilbudt at svare skriftligt på spørgsmål fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet.

Som svar på en anmodning fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet om vidneafhøring af medarbejdere i ministeriet, har Udenrigsministeriet i dag tilbudt at svare skriftligt på spørgsmål vedrørende olie-for-mad programmet.

Ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten har bagmandspolitiet gennem halvandet år forgæves forsøgt at få fire medarbejdere i Udenrigsministeriet til at fortælle om deres rolle og viden i den verdensomspændende skandale om olie-for-mad-programmet.

Samtidig har ministeriet ifølge avisen nægtet at udlevere papirer, som bagmandspolitiet ønsker at bruge i retten. Det har fået juraprofessor på Aalborg Universitet, Lars Bo Langsted, til at kalde situationen "overordentlig uheldig".

Spørgsmålene vil blive besvaret hurtigst muligt efter modtagelsen, så efterforskningen ikke forsinkes.

Facebook
Twitter