Tema Dagpenge

Ny aftale skal gøre livet på supplerende dagpenge nemmere

Partierne bag dagpengeforliget har fundet ud af, hvordan supplerende dagpenge kan bruges og genoptjenes.

Med de nye regker kan man ikke genoptjene retten til en ny omgang supplerende dagpenge, før den igangværende periode er overstået. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Fremover bliver det nemmere at genoptjene retten til supplerende dagpenge.

Dermed skulle det gerne blive mere attraktivt at tage job af kortere varighed for dagpengemodtagere.

Det er i hvert fald intentionen bag det forlig om supplerende dagpenge, som regeringen har indgået med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

- Vores mål var, at de supplerende dagpengeregler skulle understøtte dynamikken på arbejdsmarkedet, så der ikke bør være barrierer for, at ledige tager et job. Uanset om der er tale om deltidsjob, og uanset om det er til en lavere løn, end man tidligere har haft, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) til Ritzau.

Dagpenge

Regeringen har indgået et bredt forlig om nye dagpenge-regler. Forliget kommer få dage efter, at Dagpengekommissionen præsenterede sit udspil til en ændring af reglerne. Få nyheder og baggrund her.

Gå til tema

Mere konkret betyder aftalen et farvel til reglen om, at man ikke kan optjene retten til en ny omgang supplerende dagpenge, før den igangværende periode er overstået.

Samtidig bliver det muligt at forlænge perioden med supplerende dagpenge fra 30 uger helt op til 42 uger, hvis man har haft perioder med fuldtidsarbejde inden for det seneste år.

Aftalen om supplerende dagpenge er en udløber af dagpengeforliget i oktober.

Her aftalte de tre partier at undersøge muligheden for at gennemføre dagpengekommissionens forslag om at opgøre de supplerende dagpenge på månedsbasis.

Det lod sig imidlertid ikke gøre, forklarer beskæftigelsesministeren.

/ritzau/