Ny Alliance bryder med Jørgen Poulsen

Ny Alliances folketingsgruppe har brudt med Jørgen Poulsen: Mangel på tillid og mangel på loyalitet, lyder begrundelsen. Nu kun Naser Khader og Anders Samuelsen tlbage.

Jørgen Poulsen - smidt ud af Ny Alliances folketingsgruppe, fordi han har været illoyal, og gruppen har mistet tilliden til ham. Men har er stadig medlem af partiet. (© Ny Alliance)

Naser Khader og Anders Samuelsen smider nu Jørgen Poulsen ud af Ny Alliances folketingsgruppe: Han har været illoyal, og vi har ikke tillid til ham, lyder begrundelsen.

Dermed er der kun to folketingsmedlemmer tilbage i Ny Alliance, der ved valget blev valgt ind i Folketinget med fem mandater.

Forgæves forhandlinger

Beslutningen blev taget efter lange forhandlinger mellem Naser Khader og Jørgen Poulsen til sent mandag aften.

Efter hvad DR Nyheder erfarer, blev de to ikke enige, men enedes dog om at sove på sagen. Imidlertid var der stadig tirsdag morgen ikke fælles fodslag, og så var gruppens farvel et faktum.

Jørgen Poulsen blev orienteret om beslutningen tirsdag ved 9.30-tiden.

Har svigtet på tre fronter

Naser Khader og Anders Samuelsen begrunder det dramatiske skridt med tre forhold:

For det første har Jørgen Poulsen i tiden efter Malou Aamunds farvel til NA kun givet halvhjertet opbakning til folketingsgruppen og har kun delvis eller slet ikke bakket gruppens beslutninger op i pressen.

For det andet optrådte Jørgen Poulsen "illoyalt og egoistisk" på partiets landsmøde i maj, hvor han drog paralleller fra nazitidens propaganda til Dansk Folkepartis kampagnemetoder.

Gik imod partilinien

For det tredje kritiserer Khader og Samuelsen, at Jørgen Poulsen i et interview med Berlingske Tidende er gået imod NA's nej til euro'en og desuden har fastholdt, at Dansk Folkeparti er hovedfjenden.

- Det var hverken smart, klogt eler formålstjenligt, hedder det i pressemeddelsen fra Ny Alliances tomands folketingsgruppe.

Stoler ikke på Jørgen Poulsen

I en kommentar siger partileder Naser Khader, at den usikkerhed, som Jørgen Poulsen har skabt om partiets linie, har fået ham og Anders Samuelsen til at miste tilliden til Poulsen:

- Vi stoler simpelthen ikke på, at han vil stå last og brast med os og Ny Alliances projekt fremover, siger Naser Khader. - Derfor er det kommet til et brud.

- Men stadig medlem af partiet

Ny Alliance understreger, at Jørgen Poulsen kun er udelukket fra partiets folketingsgrupe. Han er ikke ekskluderet af selve partiet, men er stadig medlem. Derfor kunne NA-landsformand Leif Mikkelsen tirsdag morgen heller ikke bekræfte, at noget var under opsejling.

Derfor er den bemærkelsesværdige situation nu, at Jørgen Poulsen i Folketinget vil optræde som løsgænger, men med partipolitisk ståsted hos Ny Alliance.

Baglandet støtter Poulsen

Trods udsmidningen fra partiets folketingsgruppe får Jørgen Poulsen stadig støtte og opbakning fra sit politiske bagland i Sydjylland, hvor han er valgt:

- Vi er naturligvis rystede over det, der er sket, men har ingen indsigt i det interne handlingsforløb, som ligger til grund for beslutningen, siger Peter Harbo, formand for Ny Alliance i Sydjyllands storkreds, til RadioNyhederne.

- Men Jørgen Poulsen er fortsat vores mand på tinge, og det er vi glade for, understreger storkredsformanden.

ExternalContent

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk