Ny Alliance har afleveret underskrifter

Det nye politiske parti, Ny Alliance, afleverede i dag ti papkasser med 21.516 underskrifter i Indenrigsministeriet. På rekordtid vil partiet derfor om få dage være opstillingsberettiget til Folketinget.

Ny Alliance afleverer sine indsamlede underskrifter i Indenrigsministeriet. (Foto: Lars Helsinghof © Scanpix)

Det nye politiske parti, Ny Alliance, har i dag afleveret mere end 21.000 underskrifter til Indenrigsministeriet.

Helt præcist var der 21.516 underskrifter i de ti papkasser, som Naser Khader, Gitte Seeberg, Anders Samuelsen og Leif Mikkelsen anbragte på valgkonsulent Anne Birte Pades mødebord.

Det er kun halvanden måned siden, at Khader, Seeberg og Samuelsen præsenterede Ny Alliance ved et pressemøde, og siden har de på rekordtid indsamlet det antal underskrifter, som loven kræver for at kunne få lov til at stille op til folketingsvalg.

- Vi har arbejdet få fuld tryk, og nu har vi nået første skridt til Folketinget, siger partiets kommunikationschef, Rasmus Jønsson til Ritzau.

Har endnu ikke valgt bogstav

Ifølge Jønsson er det især partiets tre stiftere, Naser Khader, Gitte Seeberg og Anders Samuelsen, der har indsamlet underskrifter under deres danmarksturné i forbindelse med stiftelsen af partiet, men også mange af partiets nye medlemmer har givet en hånd med.

Partiet har endnu ikke besluttet sig for, hvilket bogstav det vil søge at stille op under, men den beslutning træffes ifølge Naser Khader tirsdag.

Ifølge partiets hjemmeside havde Ny Alliance 19.334 medlemmer 24. juni.

ExternalContent

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk