Ny app skal integrere asylansøgere bedre i Danmark

Rettigheder i forhold til seksualitet, uddannelse og job forklares i ny app, som skal styrke integrationen.

"App'en er en let måde at få informationer om Danmark," siger undervisnings- og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V).

Hvilke rettigheder har mænd, kvinder og børn i Danmark? Og hvordan er det med ligestilling og rettigheder i forhold til familieforhold, seksualitet, uddannelse og beskæftigelse?

Det kan asylansøgere nu blandt andet finde svar på i en ny mobiltelefon-app.

- App'en kommer ikke til at stå alene. Der kommer til at være undervisning i asylcentrene i både ligestilling og rettigheder i det danske samfund, så folk, som kommer hertil, også får en fornemmelse af, hvad vi forventer, at de kender til, siger undervisnings- og ligestillingsminister Ellen Trane Nørby (V).

Den nye app er på seks forskellige sprog - arabisk, engelsk, farsi, urdu, tyrkisk og dansk.

Appen er en del af regeringens integrationsudspil, som asylansøgere skal undervises i og oplyses om ligestilling og demokratiske frihedsværdier.

- App'en er en let måde at få informationer om Danmark. Vi har set, at mange indvandrerkvinder desværre ikke har lært det danske sprog og dermed ved, hvilke rettigheder de har.

- Nu kan man på en let måde finde lovgivningen i Danmark, hvis man for eksempel har været udsat for vold, hvis man ønsker skilsmisse, eller hvis man oplever en eller anden form for undertrykkelse, siger Ellen Trane Nørby.

Foruden den nye app lanceres der også plakater og foldere om samme emner.

/ritzau/

FacebookTwitter