Ny ballade i Konservative: Khader og Barfoed dybt uenige i Movia-sag

Den tidligere formand og folketingskandidaten er igen på kollisionskurs. Denne gang om afpillede busreklamer.

Naser Khader er 'meget uenig' med Lars Barfoed, skriver Khader på Facebook. (© Scanpix)

Sagen om Movias fjernede busreklamer imod israelske bosættelsesprodukter skaber nu intern splid hos De Konservative.

Folketingskandidat Naser Khader går således i rette med tidligere partiformand Lars Barfoed, som over for DR Nyheder siger, at Movia 'er i sin gode ret' til at pille reklamer af busser, og som ikke kan se noget problem i, at Israels ambassadør har blandet sig i sagen.

- Jeg er meget uenig med Lars Barfoed, som ikke kan skelne mellem holdninger og principper, skriver Naser Khader på sin Facebook-profil og linker herefter til et blogindlæg skrevet af Berlingskes chefredaktør Tom Jensen.

Uenigheden mellem Naser Khader og Lars Barfoed kommer kun kort tid efter en anden tvist mellem de to konservative profiler.

Lagde afstand til naziislamisme-kampagne

I sidste uge sagde Lars Barfoed under et debatarrangement, at han ikke har evner til at forklare det kloge i den del af De Konservatives stort anlagte stop-kampagne, hvor partiet ønsker et stop for 'naziislamisme'.

Dermed lagde han afstand til partitoppen og også Naser Khader, som introducerede begrebet 'naziislamisme' for partiformand Søren Pape Poulsen, da Khader tidligere på året blev folketingskandidat for De Konservative.

Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra Naser Khader om, hvordan han helt præcis er uenig med Lars Barfoed.

Konservatives kampagne mod 'naziislamisme'. (© DR)

Barfoed: Man må respektere Movias beslutning

Lars Barfoed sagde i går følgende til DR Nyheder om Movias beslutning om at fjerne Dansk- Palæstinensisk Venskabsforenings reklamer, der indeholder en opfordring til boykot af bosætterprodukter fra Israel:

- Jeg vil mene, at Movias bestyrelse er i sin gode ret til selv at beslutte, hvad de vil stå inde for af kampagner på selskabets busser. Derfor mener jeg, at man må respektere den beslutning, de har truffet.

- Det er en intern sag de to parter imellem, og jeg mener ikke, at jeg som folketingspolitiker skal begynde at intervenere i forhold til, hvilke annoncer der skal køre på Movias busser.

Konservatives kampagne mod 'naziislamisme'.

Movia mødtes med Israels ambassadør

Movias bestyrelse valgte at droppe reklamekampagnen i torsdags.

Samme dag mødtes Movias direktion med Israels ambassade, der udbad sig mødet onsdag og har udtalt kritik af kampagnen. Ifølge Movia fandt mødet med ambassaden sted efter bestyrelsesmødet.

Lars Barfoed pointerer, at det er helt naturligt, at en ambassadør varetager de interesser, der er forbundet med det pågældende lands varer.

- Det er jo det, som ambassader i høj grad er til for; nemlig at varetage egne borgeres og virksomheders interesser.

Facebook
Twitter