Ny bog om Schlüters tid: 'Jeg husker ham bedst for at smide bukserne før bordtenniskamp'

Den tidligere statsminister Poul Schlüter holdt i dag reception i Folketinget.

Den tidligere politiske leder i Venstre Uffe Ellemann-Jensen skulle ikke bruge et øjebliks betænkningstid, da han blev spurgt ind til, hvad han husker bedst fra sin tidligere chef Poul Schlüters (K) regeringsperiode.

- Det var dengang, han smed bukserne for at spille lidt bedre ved bordtennisbordet ved et af regeringsmøderne, siger Uffe Ellemann-Jensen, der straks bryder ud i et 'ha ha'.

Men hvad politisk?

- Det var politisk, fordi det var en god illustration af, at han var en god chef, der var dygtig til at styre flerpartiregeringer, fordi han bogstaveligt talt satte sig for bordenden, siger han.

Uffe Ellemann-Jensen og mange andre var i dag til reception i forbindelse med, at forfatteren Niels Wium Olesen har udgivet bogen "Poul Schlüters tid 1982-1993". Den er en del af bogserien 'De danske ministerier' og kommer efter en lignende bog om Anker Jørgensen (S), der blev udgivet sidste år.

Poul Schlüter stod i spidsen for den første konservative regering siden systemskiftet i 1901, og selvom hans første regering ikke blev spået meget succes, så endte Poul Schlüter faktisk som den længst siddende statsminister siden 2. Verdenskrig.

Den tidligere konservative statsminister holdt selv tale under receptionen, hvor han roste den mere end 600 sider lange og tætskrevne bog til skyerne.

- Det er et fantastisk værk. Det må jeg sige. Jeg glæder mig til at læse det hele, for jeg har kun bladret i den indtil videre, sagde Poul Schlüter til de mange fremmødte i Folketinget.

Se hvordan dagen forløb og hør mere fra Poul Schlüters tale i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter