Ny boligjobordning får grønt fingeraftryk og bredbånd

Regeringen, Dansk Folkeparti, SF, Konservative og Alternativet er enige om boligjobordningen.

Boligjobordningen er nu faldet på plads, så danskere, der overvejer grøn omstilling i hjemmet, kan trække håndværkerne fra i Skat. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det bliver nu muligt at få trukket håndværkerarbejde fra i Skat, hvis der bliver skruet op for den grønne omstilling på hjemmefronten.

Regeringen har nemlig indgået en aftale med Dansk Folkeparti, Alternativet, SF og Konservative om den såkaldte boligjobordning.

- Jeg synes, at vi har nået en god aftale, hvor alle har bøjet sig mod hinanden, siger finansordfører Brian Mikkelsen (K).

- Det er blevet en mere grøn ordning – det må vi jo erkende – og vi har også fået en bredbåndsdel med, men vi fastholder også de grundlæggende elementer i boligjobplanen.

Bortset fra fradrag for nyt bredbånd skal alle håndværkerprojekter i husstanden nu have et grønt sigte, hvilket har været en mærkesag for både SF og Alternativet.

- Det er en ny grøn boligjobordning. De ting, man kan få håndværkerfradrag for, skal være grønne, og det har været rigtig vigtigt for os, siger finansordfører Josephine Fock (AL).

Derfor er det nu også slut med at få sat køkkenet i stand eller få trukket malerne fra i skat.

- Det er i hvert fald slut, hvis ikke det er noget, som tilfører boligen en ekstra grøn værdi, siger miljøordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Ordningen er ifølge Brian Mikkelsen blevet omkring 400 millioner kroner billigere, end forventet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter