Ny K-ordfører angreb sit parti for fire år siden: Det var for at trænge igennem

Mai Mercado sagde i 2010, at de Konservative lå blødende på brostenene. Hun var ung kandidat dengang, siger hun i dag.

Mai Mercado er ny politisk ordfører for de Konservative.

Politikken føres i øst og vest. Partiet ligger blødende på brostenene og er i øvrigt i dyb krise.

Vi skal tilbage til december 2010. Kort før jul sendte daværende folketingskandidat Mai Mercado en skarp kritik mod De Konservative på Christiansborg.

Dengang lå Det Konservative Folkeparti i meningsmålingerne på mellem fem og syv procent.

Nu ligger partiet i flere målinger på under fem procent, og Mai Mercado er i mellemtiden blevet folketingsmedlem og senest politisk ordfører.

Men partiet er ikke i krise, siger den nye ordfører.

- Ordet krise giver nogle billeder, jeg ikke ser for mig. Jeg ser en formand, der er dygtig og entusiatisk. Og jeg kommer med helt nye perspektiver. Det rimer ikke på krise, siger Mai Mercado.

Mai Mercado blev politisk ordfører i starten af november, efter at tidligere minister og tidligere partiformand Lene Espersen meldte ud, at hun forlader dansk politik.

I august fik partiet ny formand, Søren Pape Poulsen, som overtog posten efter Lars Barfoed, som dog stadig sidder i Folketinget.

Sætte tingene på spidsen

Det var i denne artikel i Berlingske, at Mai Mercado sammen med en anden folketingskandidat gik i kødet på folketingsgruppen.

Mai Mercado, hvordan kan det være, at du ikke mener, partiet er i krise med 4,8 procents opbakning, når du mente det med 5,2 procent opbakning i 2010?

- Vi havde en måling i sidste uge hos TV 2, hvor vi lå på 5,1 procent. Men lad mig sige det med det samme; det er ikke godt nok, vi skal højere op. Folk skal lære både mig og Søren Pape at kende, det er en stor opgave, siger Mai Mercado.

Dengang sagde du: Jeg sidder i dag med en følelse af, at politikken sådan føres lidt i øst og vest. Hvad mener du i dag er grunden til, at partiet ikke ligger højere?

- Selvfølgelig skal vi præstere bedre. Jeg tror heller ikke, at jeg er den eneste konservative, der synes, det ikke er godt nok. Men krise passer ikke på de Konservative i dag.

- Vi har fået to nye personer på to centrale poster, og vi er meget opmærksomme på at kommunikere skarpt. Artiklen er et udtryk for, at unge folketingskandidater går ud og markerer sig og siger; nu må partiet stramme op, siger Mai Mercado og peger på, at hun i 2010 selv var ung folketingskandidat.

Men kan det ikke virke lidt sjovt, at du dengang sagde, at partiet var i krise - men at I ikke er det nu?

- Jeg siger bare, at jeg ikke vil bruge det ord. Det er ikke et ord, der er retvisende. Jeg er helt nyudpeget stadigvæk, og danskerne skal lære mig og Søren Pape at kende. Det projekt tager tid at folde ud, det er vigtigt at sige. Politik i dag er ikke kun ideologsik indhold, det er også personerne, siger Mai Mercado.

Dengang, da I lå mellem fem og syv procent i målingerne, lå i blødende på brostenene i dine øjne. Gør I også det nu?

- Når man er ung folketingskandidat, bruger man termer, hvor man sætter tingene helt på spidsen. Det gør man, fordi det er en af måderne, hvor man kan trænge igennem på, siger Mai Mercado.

FacebookTwitter