Ny krænkelsessag rammer ungdomsparti: Tidligere DSU-formand erkender løgn om exit

En hidtil mørklagt sag om sexchikane i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom er nu kommet frem.

Lasse Quvang Rasmussen trak sig for lidt over et år siden fra posten som formand for DSU. Nu erkender han, at grunden var en anden, end han oplyste dengang. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

"Overbelastet og udmattet".

Det var den officielle forklaring, da den daværende formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), Lasse Quvang Rasmussen, i november måned 2017 trak sig fra posten i utide.

Men den forklaring er ikke i overenstemmelse med sandheden, erkender han nu, efter at DR Nyheder i flere dage har forsøgt at få DSU til at forholde sig til sagen. Forgæves indtil sent her til aften.

I et opslag på Facebook skriver Lasse Quvang Rasmussen nu, at han trak sig på baggrund af nogle sager i partiet, hvor han krænkede flere kvinder.

- Da jeg stoppede som DSU-formand for halvandet år siden, var det på grund af nogle episoder, som jeg dengang og i dag er uendeligt ked af, hvor jeg var grænseoverskridende i min adfærd over for nogle kvindelige medlemmer af DSU, skriver den nu tidligere formand for ungdomspartiet og fortsætter:

- Det gør mig ondt og det var aldrig min mening. Jeg havde ikke været mit personlige ansvar og mit formandsansvar bevidst, og derfor stoppede jeg som formand for DSU, skriver Lasse Quvang Rasmussen.

Samlet handler det om DSU-medlemmer, der henvendte sig til ungdomspartiets hovedbestyrelse og berettede om "grænseoverskridende bemærkninger og befamlinger " med den daværende partiformand, oplyser DSU.

Kvinderne henvendte sig til DSU’s hovedbestyrelse efter at Lasse Quvang Rasmussen gentagne gange ikke havde fulgt de sanktioner, der var lavet af den tidligere ledelse, og sagerne ikke var blevet taget alvorligt af det daværende forretningsudvalg, hedder det i en skriftlig pressemeddelelse fra DSU.

Mørklagt sag

Hvilke episoder, der er tale om, uddyber Lasse Quvang Rasmussen ikke, men han sender en undskyldning til dem, det er gået ud over.

- Jeg har ikke yderligere kommentarer til dette, jeg vil bare endnu engang på det dybeste undskylde overfor de pågældende kvinder, for mine nærmeste og for hele DSU.

Sagen kommer efter en række andre sager i ungdomspartiet Liberal Alliances Ungdom, hvor en række piger har anklaget ledende personer for at begå overgreb mod dem. Sager, der er meldt til Københavns Politi.

DR Nyheder har forsøgt at få en kommentar fra DSU-formand Frederik Vad Nielsen siden sidste uge. Han er imidlertid ikke vendt tilbage på vores henvendelser. I en pressemeddelelse sendt onsdag aften, skriver han dog:

- Sagerne drejer sig om grænseoverskridende bemærkninger og befamlinger i forbindelse med aktiviteter i DSU. For de involverede kvinder skabte det et utrygt rum i vores fællesskab, hvilket selvsagt er helt uacceptabelt skriver DSU’s nuværende forbundsformand, Frederik Vad Nielsen.

Heller ingen af de personer, der sidder i forretningsudvalget i ungdomspartiet, har haft lyst til at tale med DR Nyheder om sagen.

- Vi er meget kede af denne sag. Det er vigtigt for os, at vores fællesskab er et trygt rum for alle medlemmer af foreningen. Det har været et fokuspunkt for os i mange år, og det vil det fortsætte med at være, skriver DSU-formand Frederik Vad Nielsen.

Lasse Quvang Rasmussen har ikke ønsket at uddybe sagen.