Ny måling: Enhedslisten nu næsten på størrelse med Socialdemokratiet

Enhedslisten er aldrig blevet målt højere i en måling hos Epinion.

Enhedslisten haler nu gevaldigt ind på Socialdemokratiet.

I en ny måling foretaget af Epinion for DR Nyheder står Enhedslisten til at få 14,9 procent af stemmerne, mens Socialdemokraterne står til at få 16,3 procent af stemmerne.

Det betyder, at der er kamp om at være det andet største parti i Folketinget, hvor Dansk Folkeparti i den nye måling får 15,7 procent af stemmerne.

Inden for den statistiske usikkerhed er det altså muligt, at de tre partier lige nu er lige populære i den danske befolkning.

Enhedslisten er aldrig blevet målt højere i en Epinion. I juni 2012 stod de til at få 13,6 procent af stemmerne

Regeringspartier går alle tilbage

I målingen går Socialdemokraterne tilbage med et mandat i forhold til målingen fra midten af marts. Også de to andre regeringspartier De Radikale og SF går tilbage med henholdsvis to og et mandat.

De Radikale står til 8,2 procent, mens SF står til 4,1 procent.

Målt i mandater går Enhedslisten frem fra 21 i marts til 26 i dag - hele 14 flere mandater end ved valget i september 2011. Målingen er foretaget mellem den 22.april og den 28.april, altså både op til og under Enhedslistens årsmøde i weekenden.

DF går tilbage

Blå blok går samlet tilbage med et mandat, men ligger stadig til et solidt flertal med 99 mandater mod rød bloks 76 mandater.

Her ligger De Konservative til seks mandater og Liberal Alliance til 11 mandater - de to partier går hverken frem eller tilbage set i forhold til midten af marts.

Samtidig går Dansk Folkeparti to mandater tilbage, mens Venstre med Lars Løkke Rasmussen i spidsen vinder et enkelt mandat. Det betyder, at Venstre i dag står til 54 mandater - 30,6 omregnet til procentandel af stemmerne.

FacebookTwitter