Ny måling: Radikale ryger ud af EU-Parlamentet

De Radikale ryger ud af EU-Parlamentet. Det gør Junibevægelsen også. Det viser en ny meningsmåling Capacent har lavet for DR Nyheder. Venstre og SF går frem.

De Radikales spidskandidat Sofie Carsten Nielsen fører valgkamp i det indre København. (Foto: Casper Christoffersen © Scanpix)

Hvis der var valg til EU-parlametet i dag ville de Radikale ryge ud af parlamentet. Og de ville tage turen ud sammen med Junibevægelsen. Det viser en ny meningsmåling, som Capacent har lavet for DR Nyheder. Se Capacent-målingen

Socialdemokraterne går også tilbage og mister ifølge målingen et mandat, men bliver med sine fire mandater stadig det største danske parti i parlamentet.

Folkebevægelsen mod EU redder lige et mandat takket være valgforbundet med Junibevægelsen.

Både Venstre og SF går frem. Venstre får 24,4 procent af stemmerne og det giver tre mandater. SF får to mandater takket være sine 13,4 procent af stemmerne.

Stemmer som til Folketinget

Dansk Folkeparti får et enkelt mandat for sine 8,6 procent af stemmerne.

De Konservative holder skansen med 11,8 procent, men takket være valgforbundet med Liberal Alliance og Venstre kan det omsættes til to mandater.

Men næsten 17 procent, helt nøjagtig 16,8 procent, har endnu ikke besluttet sig.

- Det er fordi, det er så tidligt i valgkampen. Så "stemmer" folk som de ville have gjort til et Folketingsvalg, siger Anders Kragh Jensen, senior konsulent i Capacent, til DR Nyheder.

- Folk endnu ikke gået i "valgkampsmode". Derfor kan meget ændre sig, når først valgkampen er kommet rigtigt i gang, siger Anders Kragh Jensen til DR Nyheder.

Facebook
Twitter