Ny måling: Regeringen vinder vælgere

Både Socialdemokraterne og SF går tre mandater frem i en ny måling. De Konservative går lidt tilbage trods på trods af veto i skoleaftale.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kan glæde sig over, at der er fremgang både for den samlede regering og Socialdemokraterne. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

De tre regeringspartier har medvind og går frem med syv mandater.

Det viser en ny måling foretaget af Epinion for DR Nyheder.

Både Socialdemokraterne og SF henter hver tre mandater, mens De Radikale går et enkelt mandat frem.

Til gengæld går regeringens støtteparti, Enhedslisten, tilbage med fire mandater. For det samlede billede betyder det, at rød blok står til 80 mandater mod blå bloks 95.

På trods af Enhedslistens tilbagegang står rød blok styrket med tre mandater målt i forhold til for fjorten dage siden.

K vinder ikke på skoledebat

I sidste uge præsenterede regeringen med undervisningsminister Christine Antorini (S) i spidsen en ny skolereform - en aftale som De Konservative valgte at stå uden for, selv om de også er en del af folkeskoleforliget.

Den konservative formand Lars Barfoed har stået stejlt på, at han er imod en heldagsskole og særligt den del af reformen, som betyder, at alle skoler skal tilbyde lektiecafé til børnene.

Men Barfoeds exit fra skoleforhandlingerne giver ikke pote i den nye måling. Her står Det Konservative Folkeparti til 4,2 procent af stemmerne - i sidste måling for to uger siden stod partiet til 4,6 procent af stemmerne. Det betyder, at Lars Barfoed ville få syv mandater, hvis der var valg i dag.

Frem og tilbage

I blå blok bliver der givet og taget lidt. Mens Liberal Alliance og Dansk Folkeparti går henholdsvis tre og et mandat tilbage, så de nu står til otte og 28, går Venstre to frem.

Dermed kan Lars Løkke Rasmussen tage på Folkemøde på Bornholm med tanken om 54 mandater i ryggen.

Facebook
Twitter