Ny meningsmåling: Vælgere overvejer at droppe Venstre

Lars Løkke Rasmussens bilagssager går ud over Venstres vælgertilslutning, viser ny meningsmåling.

Lars Løkke Rasmussens bilagssager får færre til at overveje at stemme på Venstre, viser ny meningsmåling fra Epinion. (Foto: Linda Kastrup © Scanpix)

Igennem de seneste dage har Lars Løkke Rasmussen (V) været udsat for massiv kritik fra sit eget bagland på grund af, at partiet har betalt for blandt andet tøj og en familierejse til Løkke.

Og nu viser det sig, at det også koster blandt vælgerne. Det fremgår af en ny meningsmåling, som Epinion har foretaget for DR Nyheder.

Ifølge målingen svarer 46 procent af danskerne, at den seneste omtale af Lars Løkke Rasmussen har gjort det mindre sandsynligt eller meget mindre sandsynligt, at de vil stemme på Venstre.

45 procent af de adspurgte svarer, at omtalen hverken gør det mere eller mindre sandsynligt, at de vil stemme på partiet.

Blandt de borgerlige vælgere svarer 40 procent, at det er mindre eller meget mindre sandsynligt, at de vil stemme på Venstre på grund af omtalen de seneste dage.

Thorning haler ind på Løkke

Ifølge målingen er det kun 24 procent, der nu foretrækker Lars Løkke Rasmussen som statsministerkandidat.

Til sammenligning foretrækker 23 procent af vælgerne i dag Helle Thorning-Schmidt, hvilket betyder, at hun har halet ind på Løkke siden sidste måling, der kun gav hende 16 procents opbakning.

Knap halvdelen af de adspurgte - nemlig 47 procent har svaret, at de foretrækker ingen af de to som statsministerkandidat.

I alt har 1173 personer svaret i Epinion-målingen. De har svaret mandag, inden Lars Løkke Rasmussen mandag eftermiddag tog bladet fra munden og afviste rygter om, at han ikke har betalt skat af de goder, han har fået af Venstre.

I målingen er der en statistisk usikkerhed på 2,9 procent.

Facebook
Twitter