Ny minister for miljø og fødevarer: Jeg er garant for en god naturbeskyttelse

Der er rigtig mange misforståelser om dansk landbrug, siger Esben Lunde Larsen.

Esben lunde Larsen er ny fødevareminister, da Eva Kjer Hansen trak sig efter politisk tumult omkring landbrugspakken. (Foto: © Simon Skipper, Scanpix)

Den nyudnævnte miljø og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V), vil tage sig godt af de danske landmænd, fordi dansk landbrug er en meget stor og vigtig indtægtskilde for staten.

Den enkelte landmand skal have friere rammer, og det er misforstået at sige, at landmanden ikke tænker på naturbeskyttelse. Et fokus på at forbedre landmændenes arbejdsvilkår udelukker nemlig ikke fokus på miljøet.

- Der skal skabes mere frihed for den enkelte landmand, og så skal der tages hånd om naturen, og det er jeg garant for, lyder det fra ministeren.

Alt for mange miljøforkæmpere har ifølge Esben Lunde Larsen for længe 'taget den enkelte landmand som gidsel'. Han har allerede inviteret Danmarks Naturfredningsforening på kaffe, hvor han vil fortælle, at miljøpolitik ikke skal være så statisk, men mere dynamisk. Landbrugspakken er et godt eksempel herpå, mener han.

Miljøforkæmperne har med den nye minister fået 'en bonderøv i jakkesæt, der forstår problemstillingerne', siger Lunde Larsen.

- Der er rigtig mange misforståelser om dansk landbrug, og det er noget af det, jeg glæder mig til at diskutere. Det er miljøtyrani, når man har fået begrænset sit virkefelt i en række år. Det er jeg glad for, at regeringen med landbrugspakken har taget et opgør med, siger han.

Sagen kort

  • Esben Lunde Larsen (V) erstatter den nu forhenværende miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Hun trak sig pga. mistillid fra et flertal i Folketinget.

  • Regeringsrokaden kommer, efter Eva Kjer Hansen (V) kom galt af sted i forløbet omkring den netop vedtagne landbrugspakke, som kritikerne mener vil skade miljøet - blandt andet fordi landmænd får lov til at udlede mere gødning.

  • Esben Lunde Larsen er glad for landbrugspakken, som ifølge ham skaber arbejdspladser i landbruget. 'Hvis landbruget kan skabe flere arbejdspladser, så er det indtægter og vækst i dansk økonomi, som vi alle sammen har brug for. Og det er derfor, at regeringen har vedtaget en landbrugspakke', lyder det.

https://www.facebook.com/drpolitik/posts/1566100007037812